Το ψαχτήρι του κακομοίρη...

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2006

Γιατί;

Γιατί οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης είναι τόσο κομπλεξικοί; Άμα τολμήσεις να κάνεις κριτική σε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ έχει να κάνει με την πόλη τους, σου κόβουν και την καλημέρα. Έγραφα τις προάλλες για το πόσο πολύ ευδοκιμεί ο νεο-φασισμός στην αγαπητή συμπρωτεύουσα, και μόνο που δεν πέσαν να με φάνε. Τα κυριότερα σχόλια που δέχτηκα ήταν πως δεν λέω κουβέντα για την Αθήνα. καλά ρε φίλε, άμα πάρει φωτιά το σπίτι σου, για το σπίτι του διπλανού θα σε νοιάξει πρώτα; Τι να πω ρε γαμώτο. Και όλα τα φρούτα στην τελική που έχουμε στην Αθήνα, από την Θεσσαλονίκη ξεκινάνε τις "εκστρατείες" τους. Για κοιτάτε ρε παιδιά να σοβαρευτείτε λιγάκι, και αφήστε κατά μέρος τα κόμπλεξ σας...

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σας μάθαμε εσάς τους Αθηναίους! Ουστ! 666!! :-)

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΤΑ ΨΟΦΙΑ ΡΕ ΧΑΜΟΥΤΖΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΤΕΜΕΚ ΦΡΟΥΤΑ ΤΥΠΟΥ ΛΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΥΜΦΗ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ...

ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΩΛΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΟΚΑΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΩΡΤΑΘΛΗΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

LOL, αυτό ακριβώς εννοούσα! Για τον ΠΑΟΚ πάντως, δεν ξέρω αν θα πάρει πρωτάθλημα, ΠΩΡΤΑΘΛΗΜΑ όμως δεν θα πάρει ποτέ...

Κατουρημένη ποδιά είπε...

Έλα μου ντε.. Γιατί τέτοιο κόμπλεξ στη Θεσσαλονίκη? Και δεν είναι το μόνο. Γιατί ρε παιδιά? Είχα πει σε μία ότι είμαι Αθηναίος και μου έκανε πρόταση γάμου την επομένη.!! Βρε ουστ..

Πι.Ες. 1. Βασικά όταν κρίνεις τον τόπο του άλλου, όσο σκατά και αν είναι ο τόπος του, είναι σα να του βάζεις φωτιά στο σπίτι του.. Τοπικιστικό κατάλοιπο.

Πι.Ες. 2. Τι διάολο, μόνο Θεσσαλονικιώτες πετυχαίνω στα blog.. Τι λόμπυ είναι τούτο μάνα μου?!?! Αν και Αθηναίος (με την ευρύτερη έννοια) σας πάω..

Αταίριαστος είπε...

Είναι γνωστό ότι τους Θεσσαλονικείς καλύτερα να τους βρίσεις τη μάνα παρά την πόλη. Όλους τους άλλους αν τους πεις τοπικιστές ή σωβινιστές θα σου απαντήσουν προσπαθώντας να αποκρούσουν την κατηγορία. Οι Θεσσαλονικείς θα σου πουν "ναι, είμαστε και καλά κάνουμε". Αν επιχειρηματολογήσουν, θα το κάνουν για να σε πείσουν ότι υπάρχει λόγος που είναι έτσι.
Σχετικό: ο όρος "συμπρωτεύουσα" είναι μία καθαρά ελληνική πατέντα που δεν υπάρχει σε άλλες χώρες.

Kwlogria είπε...

Συγνώμη, αλλά και οι δύο πόλεις είναι μπουρδ@@@. Και το βασικότερο, και στις δύο ζουν οι ίδιοι χαρακτήρες. Ξεκολλάτε, δε μπορεί κάποιος να πει τη γνώμη του, σας πιάνουν τα εθνικιστικά. Διαβάστε λίγο λαογραφία καλύτερα.

Φιλαλήθης είπε...

Με νόστιμο θεματάκι καταπιάστηκες.
Λοιπόν ,όντας τρίτος παρατηρητής ,και ζώντας στην αθήνα για δύο χρόνια και αφού ορκίστηκα να μην ξαναπατήσω ποτέ ,συνειδητοποίησα πως οι άνθρωποι στις πολύ μεγάλες πόλεις δεν είναι άνθρωποι ...αυτοί είναι χιονάνθρωποι!
Μέχρι που κάποτε με αρκετό σπρώξιμο με κατάφεραν να πάω στην θεσσαλονίκη -το καρότο βέβαια ήταν το πέρασμα από την βεργίνα- εκεί είδα πως αν ρωτούσες κάποιον περαστικό για πληροφορίες ,όχι μόνο δεν σε έδερνε αλλά και άλλαζε πεζοδρόμιο για να σου δείξει ,αν άλλαζες ξαφνικά λωρίδα με φλας στην τσιμισκή ,όχι μόνο δεν θα έψαχνες για κρεβάτι στην εντατική αλλά δεν άκουγες ούτε κορναρίσματα(το τσέκαρα επίτηδες πολλές φορές).
Αλλά αυτό το κόλλημα οι κερατάδες με το σύνδρομο καταδίωξης που έχουν ποτέ μου δεν το κατάλαβα.Είναι σαν να θέλει η Αλεξανδράτου να κάνει πλαστική προσώπου!
Ρε ξεκολλάτεεεε!!!

εμμανουηλ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
εμμανουηλ είπε...

Ρε παιδιά τί αφορισμοί είναι αυτοί "οι Θεσσαλονικείς είναι έτσι, είναι αλλιώς"; Το καταλαβαίνετε ότι με αυτά που λέτε καλλιεργείτε κι εσείς τον εντελώς ηλίθιο ανταγωνισμό μεταξύ των δύο πόλεων; Ακούγεστε το ίδιο ηλίθιοι με αυτούς που λένε "οι Αθηναίοι είναι έτσι, είναι αλλιώς".

Φιλαλήθης είπε...

Ο ανταγωνισμός σε καμία περίπτωση δεν είναι αφορισμός ,κάθε άλλο μάλιστα.
Αυτό που χρήζει ψυχανάλυσης είναι τα κάθε λογής κόμπλεξ που κουβαλούν ορισμένοι.
ΥΓ.Είτε είμαι ηλίθιος είτε όχι ,για παν ενδεχόμενο όταν συναντώ στα μέρη μου πινακίδες αυτοκινήτων που προέρχονται από την πρωτεύουσα ,κάνω στην άκρη και τον σταυρό μου!

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΡΕ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΚΙΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΠΩΡΤΑΘΛΗΜΑ...

ΠΩΡΟΤΑΘΗΛΗΜΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ!.

ΑΝΤΕ ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΛΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΨΩΜΙΑΔΗ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΜΙΑ "ΟLΑ" ΣΤΝ ΤΟΥΜΠΑ...

pølsemannen είπε...

Εγώ έχω να δηλώσω οτι η μπουγάτσα με κρέμα μου αρέσει ολόκληρη και όχι σε χίλια κομμάτια όπως την σερβίρουν στην Θεσσαλονίκη.

Με τις άλλες πίτες δεν έχω πρόβλημα.(Μπουγάτσα με τυρί π.χ.)

Looser είπε...

οσο ηλιθιοι ειναι οι "θεσσαλονικεις" που αρπαζονται με το παραμικρο κ οταν λες κατι για την πολυ τους ειναι σαν να τους βριζεις τη μανα, τοσο ηλιθιοι ειναι κ οσοι παιρνουν παραδειγμα απο αυτους τους "θεσσαλονικεις" και το γενικοποιουν για ολη την πολη.
αυτα απο εναν θεσσαλονικιο

Ανώνυμος είπε...

xaxaxa τι λετε ωρε Σουλιωτες..για ποιους Αθηναιους και Θεσσαλονικαραιους λετε'???Κατπιεσμενη επαρχιωτιλα με σουλουπωμενη ορθοφωνια ειν ι φουκαραδις

basik-ly είπε...

φιλαλήθης έγραψε:
"ΥΓ.Είτε είμαι ηλίθιος είτε όχι ,για παν ενδεχόμενο όταν συναντώ στα μέρη μου πινακίδες αυτοκινήτων που προέρχονται από την πρωτεύουσα ,κάνω στην άκρη και τον σταυρό μου!"

Αυτό με τον σταυρό φοριέται πολύ στην πόλη, με τα γνωστά αποτελέσματα!

Derevirn είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Derevirn είπε...

Αν και δεν είμαι Θεσσαλονικιός (κατάγομαι απο την κοζάνη), ταξιδεύω συχνά και γνωρίζω αρκετούς που δυσφορούν με το όλο νεοθνικιστικό κλίμα που επικρατεί. Υπάρχει και η "άλλη" Θεσσαλονική που εκφράζεται μέσα απο έντυπα όπως το Ζενίθ.

Aggelos Abatzis είπε...

Ma kala einai dynaton????
Mou fainetai pws to internet exei katalhfthei apo komplexikous pou petane oti malakia tous er8ei sto kefali epeidh xeroun oti de 8a fane xylo. Dhladh re Till an pas mesa sto Karaiskaki kai fwnaxeis gamietai o 8rylos pisteyeis oti 8a vgeis zwntanos? Ayto ti shmainei oti oi oi A8hnaioi einai komplexikoi? O allos leei oti tous 8essalonikeis kalytera na tous vriseis th mana para thn polh. Pou to eides ayto re file? Vgeite kamia volta na sas xtyphsei o aeras...

Infrared είπε...

sostos o angel!

an kai an kapoios mou evrise i mana tha ton plakona mono ego, an kapoios vrisei tin saloniki tha tou tin pesoun polloi (athinaioi xalaroste asteieyomai)

mia erotisi se aytous pou ta xonoun stous thessalonikious (kai tounapalin) exete zisei pote stin thessaloniki (stin athina antistoixa) gia (eides kai to salonikiotiko) ta lete diavazontas blog kai alles synafeis athliosynes. ego prosopika pou exo gnorisei 10ades athinaious oi opoioi exoun perasei kapoia xronia stin thessaloniki eite os foitites eite os ergazomenoi tous arese poly kai i poli kai oi katoikoi. gia ayto xalaroste komplexikoi yparxoun polloi kai pantou.

civil είπε...

Έχοντας ζήσει και στις δύο πόλεις μπορώ να πω πως ναι, οι Θεσσαλονικείς θεωρούν πως η πόλη τους αξίζει πολλά περισσότερα από αυτά που έχει και την συγκρίνουν με την Αθήνα. Το κλίμα αυτό καλλιεργείται από εφημερίδες και πολιτικούς και πραγματικά οδηγεί στο κόμπλεξ. Από την άλλη πλευρά, η Θεσσαλονίκη είναι πιο ανθρώπινη πόλη και οι Μακεδόνες οι πιο ζεστοί έλληνες.
(Αντιπαθώ τις γενικεύσεις. Τα παραπάνω είναι η αίσθηση που μου έχει δημιουργηθεί από τις εμπειρίες μου στις πόλεις αυτές)

Derevirn είπε...

Ετοιμάσαμε ένα καινούριο post στο οποίο αναφερόμαστε μεταξύ άλλων και στα φαινόμενα εθνικισμού στην Θεσσαλονίκη.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΙΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΓΕΛΟΙΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΝΑΣ ΚΑΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΣΒΛΗΘΗΚΕ.ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΚΕΙ ΜΗΝ ΣΩΣΕΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΡΘΕΙΤΕ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΥΡΜΕΝΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΑΤΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΣΤΕ ΑΘΗΝΑΙΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Ποια Σουρμενα βρε? απο Τιραννα και Βελιγραδι καταγονται οι ανθρωποι, δεν βλεπεις τι και πως το γραφουν?
Τη ''νικη'' θα τη δωσουν βεβαιως τα νεοΤιραννικα στρωματα στο εγγυς μελλον, στη μια ή την αλλη πολη.

Ανώνυμος είπε...

Till είσαι πολύ μπέος ρε φίλ(λλλ)ε γιατί απλά το να γενικεύεις τόσο τα πράγματα δέν αρμόζει σε έναν σοβαρό άνθρωπο.

Κομπλεξ σαφέστατα υπάρχουν σε μεγάλες μερίδες σε κάθε πόλη. Για παράδειγμα κάποιοι Θεσσαλονικείς στραβώνουν που στην Αθήνα ξοδεύονται όλα τα χρήματα του κράτους, αλλα παρόλα αυτα νιώθουν άσχημα με την πόλη της Αθήνας, ενώ κάποιοι μπουρτζόβλαχοι που μετακομίσαν στην Αθήνα θεωρούν τους εαυτούς τους πολύ ανώτερους απο αυτόύς που ζούνε σε άλλες πόλεις λές και έχει κάποια σημασία.

Τελικό πόρισμα : Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν γίνει μπουρδέλο. Συνεπώς πηγαίνετε πίσω στα χωριά σας μήπως και ησυχάσουμε λίγο

Ανώνυμος είπε...

Fantasou loipon na enwthei i Kypros me thn Ellada (kala, mi varate) ti kompleksara 8a trabane oi Kyprioi poy i polh toys tha ginei protevoysa nomoy h to poly"symprotevoysa" (ki aaallh???), oi omades toys tha einai sthn B ethniki kai oi politikoi toys... sthn anergia...

J95 είπε...

"Και το βασικότερο, και στις δύο ζουν οι ίδιοι χαρακτήρες. "

Όχι δε ζουν οι ίδιοι χαρακτήρες, στην Αθήνα δεν κάνουν ότι δεν άκουσαν τίποτα αν ζητήσεις σουβλάκι αντί για καλαμάκι ούτε κινδυνεύεις να φας ξύλο αν ο ταρίφας καταλάβει ότι είσαι από βορείως των Τεμπών.

Ανώνυμος είπε...

Κατακαημένη Ελλαδίτσα , γέμισες προδότες, οπαδούς της νέας τάξης.