Το ψαχτήρι του κακομοίρη...

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2005

Επάγγελμα Συγγραφέας - Ερευνητής...

Σε γενικές γραμμές, θα μπορούσα να πω πως είμαι κατά της βίας. Δεν μου αρέσει ούτε να δέρνω, ούτε να τις τρώω. Είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας. Είμαι άνθρωπος της κουβέντας και της διαλεκτικής. Όταν όμως φέρνω στο μυαλό μου την εικόνα του Σακέτου - πακέτου, του Φουράκη, του Πάλμου και λοιπών αξιόλογων παρατρεχάμενων, κάτι με πιάνει, κάτι που ξυπνάει μέσα μου το τέρας, ακριβώς επειδή κάθε έννοια διαλεκτικής και συζήτησης καταστρέφεται αυτομάτως όταν εμπλέκονται έμμεσα ή άμεσα οι παραπάνω. Τουτέστοιν φίλτατοι επισκέπτες τούτης εδώ της ταπεινής ιστοσελίδας, έχω να δώσω την εξής λιτή συμβουλή: Όταν συναντήσετε στον δρόμο σας κάποιον ο οποίος δηλώνει "συγγραφέας - ερευνητής", "μελετητής του αγνώστου/υπερφυσικού/ παραφυσικού", "αναζητητής της Αλήθειας", σαπίστε τον στο ξύλο. Έτσι κι αλλιώς, με τα λόγια δεν θα καταφέρετε τίποτα, ενώ με το ξύλο να είστε σίγουροι πως θα αφήσετε σίγουρα το σημάδι σας στον συνομιλητή σας. Την επόμενη φορά που θα αρχίσει να μιλά για τα ίδια πράγματα, θα θυμάται την οδυνηρή εμπειρία που είχε μαζί σας, και θα του κόβεται η μιλιά....

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτό τώρα να το καλέσουμε ως βίαιο σκεπτικισμό?
:))

---. είπε...

Μάλλον "απόγνωση", ενός ανθρώπου που μάχεται ως τρελλός ανάμεσα σε λογικούς. Άντε να τους πείσεις ότι εσύ έχεις δίκιο και όλα τα μιλιούνια άδικο.

funEL είπε...

Κύριε Εμμανουήλ, θέτε να μην Πιστεύομεν εις Θεόν?
Θέτε να μείνει ο κόσμος χωρίς πολιτισμόν?
Θέτε να μας κατακυριέυσωσιν οι βάρβαροι, άθεοι, ανθέλληνες, αναρχοκομμουνιστοσυμμορίται, νεοταξίται σκοτεινοσιωνισταί?

θέτε να πεινάσομεν? ?

xxx είπε...

Άδικος κόπος Μανώλη..Αυτοί φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια και πολλαπλασιάζονται τάχιστα.Και θα φαγωθούν οι ίδιοι μεταξύ τους στο τέλος. Να μου το θυμηθείς.
(σβήσε κι αυτές τις ρημάδες τις διαφημίσεις στα comments σου :) )

Ανώνυμος είπε...

Would The Thought Of Thousands Of Other Web Site's All Displaying Your Content,

Ανώνυμος είπε...

βίαιο φασισμο θα έλεγα...

Ανώνυμος είπε...

Δεν συμφωνώ συνήθως με τις απόψεις σου Till, εντούτοις εδώ συντάσσομαι απόλυτα μαζί σου καθώς έχω δει γνωστούς ερευνητές (τρομάρα τους) να εκμεταλλεύονται την αφέλεια των οπαδών τους. Είναι τόσο ισχυρή η επιρροή πάνω στα θύματα τους που όσο και αν προσπαθείς να τους αποδείξεις την πλάνη τους απλά ματαιοπονείς συνεπώς η ράβδος είναι μια ακραία βέβαια αλλά εφικτή λύση..

Ανώνυμος είπε...

Με την καλησπέρα μου, (τα καλώς σε ξαναβρίσκω κτλ κτλ), θα προσπαθήσω να σου ανοίξω για μια ακόμη φορά τους ορίζοντες (παλιομηδενιστή :P)
O "ΦΑΚΕΛΟΣ ΦΟΥΡΑΚΗΣ" Έχει τελικά να προσφέρει πάρα πολύ περισσότερα απο όσα μπορείς να δείς, αρκεί να μην τα δεις σαν πραγματικότητα, αλλα σαν fantecy.
Aκόμα κι οι σαλεμένοι που έχουν τα βιβλία του σαν ευαγγέλιο, μιλάνε για "εναλλακτικές πραγματικότητες", Άρα στο χώρο του φανταστικού οι τύποι έχουν να προσφέρουν άφθονη ύλη για να εξάψουν τη φαντασία κάποιου που ασχολείται με τέτοιες ιστορίες.
Αλλα είπαμε... σιγά ρε Μανώλη να μη δείς ποτέ πως όλα έχουν μια θετικότατη πλευρά....
Αν δεν υπήρχε ο Μεσαίωνας και οι θρησκείες των βορείων λαών, ο Τόλκιν δε θα είχε γράψει ποτέ τον Άρχοντα, ούτε ο Βάγγνερ θα είχε γράψει τους Νιμπελούγκεν.
Αν δεν υπήρχε η μεσαιωνική αντίληψη για τη μαγεία, τα φαντάσματα, τις θρησκείες με τις κολάσεις κτλ. Ο Λάβκραφτ δε θα είχε γράψει ποτέ για τον Κθούλου, για να μην πω πως ούτε καν θα είχαμε ιστορίες τρόμου.
Ασε λοιπόν κι αυτή την εποχή να αναπτύξει τις δικές τις μαλ...ες, και αν σε εμπνέει, ξεκόλλα λίγο απο τις μεταφράσεις και τα δοκίμια, και γράψε κι εσύ καμιά ιστορία με τους ήρωές σου στην κούφια Γη.
Εγώ πάντως (φυσικά κατάλαβες ποιος είμαι) όπως ξέρεις εμπνεύστηκα αρκετά απο τον ίδιο το Φουράκη σαν προσωπικότητα, και ολοκλήρωσα την ιστορία που σατιρίζω το φάντασμά του. Η πλάκα είναι πως του έχω ζητήσει και την άδειά του (...και τα υπόλοιπα θα στα πω απο κοντά αν βρεθούμε όσο θα μείνω στην Ελλάδα)

Πάντα 0 ! :P

Ανώνυμος είπε...

Μια πολύ ενδιαφέρουσα σελίδα των γρίφων:
Τα αινίγματα του Oscar

Ανώνυμος είπε...

" Όταν συναντήσετε στον δρόμο σας κάποιον ο οποίος δηλώνει "συγγραφέας - ερευνητής", "μελετητής του αγνώστου/υπερφυσικού/ παραφυσικού", "αναζητητής της Αλήθειας", σαπίστε τον στο ξύλο."

Αναφέρεσαι σε αυτούς που έχουν απόψεις Πάλμου, Φουράκη κτλ ή γενικότερα σε όσους ασχολούνται με αυτά τα θέματα; (Αν ισχύει το 2ο συγνώμη αλλά οι απόψεις σου αγγίζουν το φασισμό). Αν ισχύει το πρώτο πάω πάσο :)

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά και αναφέρομαι στους πρώτους. Οι δεύτεροι είναι απλά παραπλανημένοι, οι πρώτοι είναι δημόσιος κίνδυνος...

Ανώνυμος είπε...

Ρε μαλακα αν πεσει πανω σου ο Παλμος θα σε λιωσει. Αντε ρε που θα τους δειρουμε επειδη εσυ δεν ξερεις να δερνεις. χαχαχαχαχα
Δεν συμφωνω απολυτα μαζι σου αλλα ουτε κ διαφωνω. Απλα εχω την εντυπωση οτι σε νευριαζουν αυτοι που δουλευουν λιγοτερο, απο εσενα κ πολλους αλλους, και επιβιωνουν στη σημερινη κοινωνια. Ισως να ζηλευεις κ λιγο γιατι αυτοι οι ανθρωποι κανουν αυτο που γουσταρουν και ζουν απο αυτο. Δεν σε κατηγορω, κι εγω τους ζηλευω λιγο. Κοιτα γυρω σου κ δες τί συμβαινει...