Το ψαχτήρι του κακομοίρη...

Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Εγώ και το gaming, part I...

Τον τελευταίο καιρό αναζωπυρώθηκε το ενδιαφέρον μου για τα επιτραπέζια παιχνίδια. Αφορμή υπήρξε το εξαιρετικό (αν και μερικά προβλήματα "ισορροπίας") Android της Fantasy Flight. Παράλληλα φαίνεται να χάνω το ενδιαφέρον μου (για μια ακόμη φορά) για το World of Warcraft, ενώ έτυχε να διαβάσω και αυτό το κείμενο για το «επαγγελματικό» gaming. Γενικά περνάω μια φάση «επανεκτίμησης» του όλου concept που αφορά το gaming: 4 χρόνια πριν ήμουν πεπεισμένος ότι τα MMO games ήταν το μέλλον στον χώρο, το genre που θα εκτόπιζε οτιδήποτε άλλο στην αγορά, και επιπλέον θα υποσκέλιζε και το παραδοσιακό επιτραπέζιο παιχνίδι, μιας και το PC ήταν πλέον σε κάθε σπίτι, ενώ το ADSL έδινε πλέον την δυνατότητα για 24ωρη πρόσβαση στο internet. Τότε βέβαια έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση του το WoW, και το μέλλον διαγραφόταν λαμπρό: Η μεγάλες εταιρίες ανακοίνωναν MMO παιχνίδια η μία μετά την άλλη, και οι προσδοκίες ήταν τεράστιες, καθώς από την μια μεριά το κοινό έδειχνε μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ από την άλλη το hardware (παράλληλα με την τρομακτική ανάπτυξη των ADSL γραμμών) έκανε και αυτό μεγάλα άλματα.

Τι έγινε λοιπόν σε αυτά τα 4 χρόνια; Το WoW εξακολουθεί να είναι ο βασιλιάς του είδους. Με το δεύτερο expansion να έχει μπεί στην αγορά εδώ και 3 μήνες όμως, αρχίζει να εμφανίζει σημάδια κόπωσης. Ήδη η βασική ομάδα έχει πάρει «μετάθεση» και δουλεύει πάνω στο επόμενο MMO της Blizzard. Παράλληλα, οι επίδοξοι ανταγωνιστές δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι σοβαρό: Το Age of Conan αποδείχτηκε πολύ λίγο, ενώ το Warhammer δεν έχει την απήχηση που περίμεναν οι δημιουργοί του. Παράλληλα, μια σειρά από πολύ καλούς τίτλους άλλων ειδών έκαναν την εμφάνιση τους στην αγορά. FPS, RTS, RPG, Action-RPG, ακόμα και τα adventure games πήγαν εξαιρετικά καλά. Και όσο για το κοινό του επιτραπέζιου παιχνιδιού, αυτό όχι μόνο δεν έχασε το ενδιαφέρον του, αλλά το αύξησε κιόλας. Απίστευτα παιχνίδια έκαναν την εμφάνιση τους, και οι τίτλοι που εμφανίζονται και ανακοινώνονται κάθε χρόνο συνεχώς αυξάνονται.

Σε αυτό λοιπόν το κλίμα, περνάω μια φάση επανεκτίμησης τόσο της έννοιας του gaming, είτε επιτραπέζιου είτε ηλεκτρονικού, όσο και της σχέση μου με αυτό…

1 σχόλιο:

Giorgos είπε...

Afiste ta ilektroinika kai piaste ta epitrapezia,vevaia prepei na einai xeimonas exo gia epitrapezio