Το ψαχτήρι του κακομοίρη...

Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

iPhone apps...


Σήμερα έκλεισα μια εβδομάδα χρήσης του iPhone 3GS. Μέσα σε αυτή την εβδομάδα είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω αρκετές εφαρμογές, και να κάνω και ένα τέστ στην μπαταρία της συσκευής. Τελικά οι τιμές που δίνει η Apple για την ζωή της μπαταρίας κατά τη χρήση είναι λίγο-πολύ πραγματικές. Όσον αφορά τώρα τη λειτουργία standby, η αλήθεια είναι πως για να βγούν οι ώρες που δίνει η Apple θα πρέπει κανείς να έχει κλειστό τόσο το 3G και το Wi-Fi, όσο και τα Push notifications. Σχετικά με τις εφαρμογές, παραθέτω παρακάτω αυτές που βρήκαν μόνιμη θέση στην συσκευή μου:

- a2z Pro Unit Converter: Μετατρέπει κυριολεκτικά τα πάντα στα πάντα. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποια μονάδα μέτρησης την οποία να μην μπορεί να μετατρέψει σε αντίστοιχη μονάδα. Εκτός απο τις standard μονάδες, έχει πάμπολες ακόμα που μπορεί κανείς να κατεβάσει απο το Internet.
- ACT Currency: Εξειδικευμένος μετατροπέας νομισμάτων, ιδανικός για να μετράς πόσα φράγκα γλιτώνεις όταν αγοράζεις απο αμέρικα με δολάρια...
- Air Sharing: Επιτρέπει στον PC να "δει" την εφαρμογή μέσω δικτύου Wi-Fi, και να μεταφέρει σε αυτήν (και απο αυτήν) αρχεία. Διαθέτει και viewer για προβολή των αρχείων. Φυσικά υποστηρίζονται αρχεία Word, Excel, PDF και εικόνες.
- AthensBook: Φοβερή εφαρμογή. Βασικά παίρνει την τρέχουσα θέση σου, και εμφανίζει Δημόσιες Υπηρεσίες, Φαρμακεία, Νοσοκομεία, Βενζινάδικα κλπ. που βρίσκονται κοντά σου. Η εφαρμογή είναι Ελληνική, είναι δωρεάν, και αναπτύσσεται ταχύτατα.
- iBlogger: Εφαρμογή blogging, απο τις καλύτερες που παίζουν στο iPhone. Υποστηρίζει τις πιο δημοφιλής πλατφόρμες blogging.
- Documents 2: Σουίτα εφαρμογών Office. Υποστηρίζει προβολή - επεξεργασία αρχείων Word - Excel, και το σημαντικότερο: επιτρέπει το άνοιγμα αρχείων που αποθηκεύονται στο Google Docs.
- English English Greek Dictionary: Το καλύτερο λεξικό Αγγλικών - Ελληνικών για iPhone. Ένα μικρό διαμάντι, σε μια μικρή συσκευή.
- Facebook: Δεν χρειάζονται σχόλια. Client για το Facebook.
- Free Memory 1.4: Μικρό app το οποίο απελευθερώνει μνήμη όταν η συσκευή έχει "φορτωθεί" αρκετά.
- Fring: ΙΜ για κάμποσες πλατφόρμες. Είναι δωρεάν, και είναι ότι πρέπει για instant messaging απο το iPhone σας.
- Google Mobile App: Όλα τα λεφτά. Πρόσβαση μέσω Safari σε Google Mail, Docs, News, Photos κλπ, σύν βελτιωμένο εργαλείο αναζήτησης. Απλά must have...
- Newsstand: Με δυο λόγια ο καλύτερος RSS reader για το iPhone. Πολλές επιλογές, αμέτρητα feeds...
- Shazam: Η εφαρμογή - φαινόμενο. Ακούς στο ράδιο κάποιο κομμάτι και δεν ξέρεις ποιο είναι; ανοίγεις το Shazam, και σε λίγα δευτερόλεπτα έχεις στην οθόνη σου τον τίτλο του τραγουδιού, τον καλιτέχνη, το άλμπουμ, και άμα θες το αγοράζεις και απευθείας απο το iTunes.
- Skype: Ουδέν σχόλιον. Άμα δεν ξέρεις τι είναι το Skype, καλύτερα πέτα το το μηχανάκι σου...
- SPB Wallet: Ηλεκτρονικό "πορτοφόλι" για να αποθηκεύεις κωδικούς, αριθμούς πιστωτικών και τέτοια πράγματα. Μαζί με την εφαρμογή για desktop, είναι αχτύπητο δίδυμο.
- Speedtest: Απλό εργαλείο μέτρησης της ταχύτητας της σύνδεσης δικτύου.
- ToDo: Καταπληκτικό εργαλείο todo, δουλεύει με το πρώτυπο GTD, και υποστηρίζει και Toodledo.
- Tweetie: Twitter client στο iPhone. Απο τις πολύ καλές εφαρμογές του είδους.
- WiFi Track: Ανοίξτε το και εντοπίστε δίκτυα WiFi γύρω σας, ταξινομημένα με βάση το αν είναι ανοικτά ή ξεκλείδωτα.
- Wikipanion: Η mobile έκδοση της Wikipedia. Online αναζήση προσαρμοσμένη για την οθόνη του iPhone.
- Wunder Radio: Online ραδιόφωνο με πάμπολλους σταθμούς, εργαλεία αναζήτησης, γρήγορο Player και πολλές ρυθμίσεις. Ίσως το καλύτερο στο είδος του.

Παιχνίδια: Tower Bloxx Deluxe 3D, 1945 Ace Destroyer, 3D Brisk Breaker Revolution, Tetris, The Secret of Monkey Island (ω ναι!) , Lemonade Tycoon, Fieldrunners, The Deep Pinball.

Fun: ΜouthOff, iSteam

Δεν υπάρχουν σχόλια: