Το ψαχτήρι του κακομοίρη...

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Οι μικρές χαρές της ζωής...

Χτές μου έδωσε ένας φίλος ένα adventure PC game που του έπεσε στα χέρια του, ονόματι Machinarium. Το εγκατέστησα κατά τις 10 το βράδυ και το έτρεξα να δω τι λέει. Σηκώθηκα απο το PC στις έξι το πρωί, αφού πρώτα το τελείωσα. Όταν ο άνθρωπος έχει κέφι, όρεξη και μεράκι, φτιάχνει θαύματα. Αυτό το παιχνίδι είναι ένα μικρό αριστούργημα...

6 σχόλια:

marooned είπε...

μανωλη, τρεχει κανονικα μεσω wine ή το εγκατεστησες σε windows λειτουργικο?

Till είπε...

Το εγκατέστησα σε Vista. Μέχρι να βρω τρόπο να τρέχω αξιόπιστα iTunes σε Linux, αναγκάζομαι να έχω και Windows...

Ανώνυμος είπε...

Μέσα σε μια μέρα το τελείωσες φαντάζομαι με τη βοήθεια walkthrough... Αλλιώς είσαι superhuman

Till είπε...

Walkthrough; Όχι βέβαια. Πέραν του ότι το παιχνίδι είναι σχετικά μικρό και αρκετά εύκολο (είναι ζήτημα να έχει 3-4 μέσης δυσκολίας γρίφους), έχω και μια εμπειρία 15 χρόνων σε αυτού του είδους τα παιχνίδια. Απλά θα σου πω πως όταν είχε βγεί το Myst (το κορυφαίο και δυσκολότερο adventure ever), τό είχα τελειώσει άνευ walkthrough (αν και μου είχε πάρει μήνες)...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έχω κολλήσει σ' αυτό το πράσινο τρίγωνο με τις πράσινες και κόκκινες μπίλιες... Πάντως σε αυτά τα παιχνίδια όσο προχωράς δυσκολεύουν οι γρίφοι.

Ανώνυμος είπε...

Μανωλη (με την καλησπερα μου μετα απο χρονια... o brave ειμαι) ειναι πλεον αρκετα ευκολο να τρεξεις σε linux αρκετα πραγματα σχεδον το ιδιο καλα οπως θα τα ετρεχες σε win.
Αν και με wine τρεχουν τα περισσοτερα παιχνιδια αρκετα καλα, το vmware workstation τρεχει πλεον μια χαρα επισημα directx 3d περιβαλλον οποτε δε χρειαζεται να κανεις switching.

Δοκιμασε το