Το ψαχτήρι του κακομοίρη...

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2006

Ο παντελώς αναξιόπιστος κύριος Χαρδαβέλλας...

...είχε που λέτε προχτές το βράδυ άλλη μια εκπομπή "κοινωνικού προβληματισμού", με βασικό θέμα τα Διαβολικά online games τα οποία παίζουν τα "μικρά και αθώα παιδιά μας" στα σύγχρονα "άνδρα του διαβόλου", τα net cafe. Φυσικά φρόντισε να ντύσει το θέμα του με βία και sex απο την τηλεόραση, τα video club και τα περίπτερα, με κάμποσους ψυχολόγους - παιδοψυχολόγους ελευθέρας βοσκής, με αρκετούς "ανησυχούντες γονείς" (πάντοτε ανησυχούντες, διαφορετικά θα κόψει η μαγιονέζα) , με μια αρκούντως απελπισμένη μάνα live στην τηλεφωνική γραμμή, με την απαραίτητη αποκαλυπτική "συνέντευξη" ενός 12χρονου έξω από το "άνδρο του Διαβόλου", και φυσικά με τον παπά-μπαλαντέρ (η Εκκλησία έχει ως γνωστόν θέση για ΤΑ ΠΑΝΤΑ). Και το major event της βραδιάς ήταν φυσικά το "αποκαλυπτικό video - πείραμα των επιστημόνων, που απέδειξε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι τα video games ευθύνονται για την βια των αθώων μας παιδιών"...

Για μια ακόμα φορά ο Χαρδαβέλλας ανέβασε τον πήχη. Αυτή η εκπομπή ήταν χειρότερη και απο αυτές με τον Geller. Τείνω να καταλήξω πως, είτε τον απειλούν πως θα τον σκοτώσουν αν δεν δεχτεί να παίξει σε αυτές τις αηδίες, είτε τον εκβιάζουν με κάτι τις, είτε του λένε πως θα τον απολύσουν αν δεν πουλήσει αυτά τα αίσχη, μιας και δεν αξίζει πλέον για τίποτα άλλο σοβαρό. Γιατί δεν μπορώ να δεχτώ πως δέχεται να παίξει και να προβάλει αυτές τις μαλακίες πιστεύοντας πραγματικά πως στέκουν αυτά που δείχνει...

Από που να αρχίσεις και από που να τελειώσεις δηλαδή...
Από το "επιστημονικό πείραμα" που ήταν κατασκευασμένη τηλεοπτική εκπομπή - επεισόδιο του Βρετανού showman Derren Brown; (μα καλά, κανείς δεν του το σφύριξε στον σταθμό; ο ίδιος δεν ελέγχει τις πηγές του κατά πόσο είναι αμφισβητούμενες ή όχι;)
Από την "συνέντευξη" του 12χρονου, που εννοείται πως είπε τα πλέον τετριμμένα (δηλαδή συγνώμη, όταν ρωτάει ο ρεπόρτερ "ξέρουν οι γονείς σου τι παιχνίδια παίζεις στο net cafe;" τι απάντηση περιμένει; "ναι, φυσικά, πριν φύγω από το σπίτι είπα στην μάνα μου που ούτε Αγγλικά ξέρει, ούτε αν το PC είναι κάτι που τρώγεται, μάνα, πάω jointed run με άλλα δυο guild για raid στο Molten Core"; Έλεος δηλαδή).
Από τα "αποκλειστικά πλάνα" μέσα στο net cafe που τα πιτσιρίκια παίζουν και βρίζονται μεταξύ τους; (δηλαδή όταν είναι στο net cafe και λένε "ρε μαλάκα κάνε heal στο tank" είναι ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΑ, ενώ όταν παίζουν μπάλα στο προαύλιο και λένε "ρε μαλάκα ρίχτου μια κλωτσιά να πέσει μη βάλει γκόλ" είναι "υγιή παιδάκια που παίζουν;"
Από την χαροκαμένη μάνα που μέχρι και στην αστυνομία πήγε (!) για να μην παίζει το παιδί της τα διαβολοπαίχνιδα; (που σημειωτέον το "παιδί" ήταν ενήλικας, και που όταν ρωτήθηκε απο την μάνα γιατί παίζει τα παιχνίδια αυτά, έλαβε την λογικότατη ερώτηση "γιατί μου αρέσει να παίζω online παιχνίδια")
Από τον ανεκδιήγητο παπά που κατ΄ αυτόν η ρίζα του κακού είναι το ίδιο το Internet; (άρα να το καταργήσουμε γέροντα; Να καταργήσουμε άραγε και την τυπογραφία; γιατί από τα βιβλία μαθαίνουν τα παιδιά αυτές τις διαβολικές ιδέες περί ελευθερίας και Διαφωτισμού).
Από το ότι τόσοι νοματαίοι εκεί μέσα, ανάθεμα κι αν είχε ανοίξει ποτέ κανείς τους PC, αν είχε παίξει ποτέ κανείς τους ένα ρημάδι PC game, να δεί τέλοσπάντων τι είναι πια αυτό το πράγμα για το οποίο μιλάνε;
Από τους απίστευτους πια "ανησυχούντες γονείς", που μια ζωή ανησυχούν, αλλά ποτέ δεν βρίσκουν τον χρόνο να κάτσουν με τα παιδιά τους δίπλα από το PC για να δούνε τι είναι επιτέλους αυτό το Internet, πως δουλεύουν αυτά τα μαραφέτια; Και στην τελική ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ TA PC ΚΑΙ ΤΑ PLAYSTATION ΡΕ ΖΩΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;

Άδικα κουράζεστε κύριε Χαρδαβέλλα. Άμα θέλατε να μάθετε γιατί υπάρχει βία στα σχολεία (γιατί εκεί το πηγαίνατε το πράγμα), δεν χρειαζόταν να κάνετε ολόκληρη εκπομπή, ας με παίρνατε τηλέφωνο να σας το έλεγα εγώ το μυστικό. Υπάρχει παιδική βία, επειδή τα παιδιά είναι εξορισμού βίαια (τόσοι ψυχολόγοι εκεί, όλο και κάποιος θα σας το σφύριξε), και επειδή τα σχολεία είναι ο εξορισμού τόπος της εκδήλωσης της βίας αυτής, και μάλιστα με κάθε πρόσφορο μέσο και τρόπο. Τα παιδιά δεν είναι αγγελούδια. Και η βία ΕΙΔΙΚΑ τον τελευταίο καιρό έχει ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ, και όχι interneτικές όπως και καλά εννοείτε. Αλλά ο ρατσισμός στα σχολεία δυστυχώς δεν είναι politically correct θέμα αυτή την εποχή. Γι΄ αυτό βαράτε όλοι μαζί τα net cafe και τα games, μιας και ούτε κανείς θίγεται στην ουσία, λίγο - πολύ όλοι άγνοια έχουν για το θέμα, πιασάρικο ακούγεται, πολλές παρλαπίπες θα ακουστούν και θα δείξουμε ότι ενδιαφερόμαστε, και δεν θα λύσουμε και το πρόβλημα. Άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε δηλαδή...

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άστα. Έχουν αρχίσει να μαζεύονται πολλά τέτοια τελευταία.

Φιλαλήθης είπε...

Ασε τα λέω και εγώ με τον παπάρα που μπλέξαμε!
ΥΓ.από ότι βλέπω έκανες και εσύ αυτή την γμνη αναβάθμηση που σου πρότεινε το bloger ,την έκανα και εγώ και έχασα το blog μου!!!
Τους έστειλα email ,τους έταξα το μισό μου βασίλειο για να μου το ξαναβρούν ...τίποτα!

Φιλαλήθης είπε...

αυτό που φαίνεται είναι η απεγνωσμένη μου προσπάθεια να το ξαναστήσω ,αλλά σπάστηκα και το παράτησα!

Ανώνυμος είπε...

Μην ανησυχείς, θα επανέλθει, απλά θα πρέπει να φτιάξεις ξανά τα link με ελληνικούς χαρακτήρες και κανα δυο ακόμα πραγματάκια, και θα είσαι εντάξει (ελπίζω)...

Ανώνυμος είπε...

Τώρα θυμήθηκα την πλάκα που κάναμε όταν παίζαμε World of Warcraft και μιλούσαμε μέσω teamspeak, υποθέτοντας τις αντιδράσεις των γονιών αν μπαίναν στο δωμάτιο και μας ακούγανε τι λέμε! Σε παπά θα μας τρέχανε κατευθείαν να μας εξορκίσει! :-)

Ευτυχώς εγώ τα έκοψα τα games και γλίτωσα τον παπά! :-)

Φιλαλήθης είπε...

Ναι ,αλλά δεν το βλέπω καθόλου!!!!

pølsemannen είπε...

Αξιότιμε κύριε Till,

Απ' ότι έχετε δηλώσει είσθε ένας φανατικός του "World of Warcraft".

Πώς να μην προβληματισθεί ο κύριος Χαρδα-τρέλλας με τα Διαβολικά online games τα οποία παίζουν τα "μικρά και αθώα παιδιά μας";

Ως γνωστόν ο Έλλην® άνδρας είναι "αθώο παιδί" τουλάχιστον μέχρι τα 70 του. (Αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσει πλήθως ανησηχούντων Ελληνίδων® μητέρων).

Εκπομπές τέτοιου επιπέδου βγαίνουν αναγκαστικά διότι ως δημοσιογράφος και ως άνθρωψ πρέπει να φροντίσει για το ψωμί του και τις σοκοφρέτες των τέκνων του. Δεν νομίζω οτι ο Χαρδαβέλας είναι παραγματικά τόσο χαμηλού επιπέδου.

ΥΓ.

Οι τίτλοι για τα λίνκς για μερικά αγαπημένα ποστ σου είναι ακόμα στα κορακίστικα. Σε παρακαλώ φτιάξτα συντόμως. Τέτοιες ποστάρες δεν πρέπει να μένουν αλίνκοτες.

Ανώνυμος είπε...

Η παιδία ξεκινά απο την οικογένεια και δίνεται απο τους γόνείς. Αν αυτοί δεν κανουν το μέρος τους και δεν πάρουν στα σοβαρά τον ρόλο και την ΕΥΘΥΝΗ που έχουν τότε να πάνε να πνιγούνε στο λιμάνι.
Ασε μωρα τον Χαρδαβέλα αφου είναι καμμένος τελείως ο άνθρωπος. Και αυτοί που του δίνουν τηλεοπτικό χρόνο καμμένοι είναι!!!

Ανώνυμος είπε...

εισαι 34 και αγαπημενα σου βιβλια ειναι ο χαρι ποτερ(ολη η σερα!) και ο αρχοντας των δαχτυλιδιων? χαχαχαχα! φιλε? ειμαι 12 χρονια μικροτερη σου και δε διαβαζω τετοιες μακακιες...οσο για την εκκλησια που λες οτι εχει αποψγ για ολα, εσυ γιατι εχεις?
εσενα ποιος σου δινει βημα και τα λες? μα φυσικα το δικαιωμα στην ελευθερια του ατομου και στην ελευθερη εκφραση. Μαθε λοιπον φιλαρακι οτι αυτο το δικαιωμα το εχουμε ολοι και δη η εκκλησια αφενος γιατι συστηνεται απο φυσικα ατομα και αφετερου γιατι σαν θεσμος και μονο υποστηριζεται απο το 99.9% του ελληνικου πληθυσμου...γκεγκε τωρα αγραμματε μπεμπη νεωτεριστη του κ_ _ _ υ?