Το ψαχτήρι του κακομοίρη...

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2006

Μερικές φορές...

...έχω την εντύπωση πως αυτή η κωλοχώρα έχει βαλθεί να μας τρελάνει. Απο την μια στην Φθιώτιδα τα χριστεπώνυμα πρόβατα συρρέουν κατά κοπάδια να προσκυνήσουν την μούμια*. Απο την άλλη στο Ηράκλειο της Κρήτης ετοιμάζεται το πρώτο παγκόσμιο συνέδριο φιλοσοφίας με καλεσμένους 60 φιλόσοφους απο όλο τον κόσμο. Την μια μέρα διαβάζεις για την δημιουργία ξενώνων για απεξαρτημένους χρήστες ναρκωτικών, για αποφυλακισμένους και για ψυχικά άρρωστους**, και την άλλη διαβάζεις πως οι "φιλύσηχοι οικογενειάρχες" κάτοικοι των περιοχών στις οποίες θα λειτουργήσουν οι ξενώνες έχουν καταλάβει τις εγκαταστάσεις απαιτώντας την μη λειτουργία τους επειδή "φοβούνται για τα παιδιά τους". Απο την μια σου λένε να γίνεις εθελοντής αιμοδότης, και απο την άλλη σου ξεφουρνίζουν πως άμα κολλήσει κανείς AIDS απο μετάγγιση το φταίξιμο είναι μοναχά δικό σου, επειδή γουστάρεις να κάνεις σεξ με αλλοδαπές πουτάνες***....

*Η οποία, παρά το πείσμα του Μητροπολίτη Φθιώτιδας, είναι αυτό ακριβώς: μια μούμια, η οποία όμως τυγχάνει να αποτελεί αυτή την περίοδο το απόλυτο εργαλείο άντλησης απίστευτου χρήματος για μερικούς εκεί στην Φθιώτιδα...
**Μιλάμε για τυπικότατη περίπτωση ενοχοποίησης: απεξαρτημένοι, αποφυλακισμένοι, και ψυχικά άρρωστοι είναι εξορισμού "εστίες μόλυνσης και κινδύνου" για τα παιδιά των γαμημένων των "καλών νοικοκυραίων" και "φιλύσηχων οικογειαρχών", που να τους πάρει ο διάολος...
**Εδώ η ενοχοποίηση είναι διπλή: ένοχος εσύ επειδή "παρεκλίνεις" (οι "σωστοί οικογενειάρχες" δεν πηγαίνουν σε πουτάνες), ένοχη και η αλλοδαπή (επειδή είναι αλλοδαπή είναι εξορισμού κακιά, παράνομη, έχει AIDS, θα μας φάει τους άντρες μας, κλπ κλπ...)

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2006

Αν ο Θεός υπάρχει, τότε όλα επιτρέπονται...

Στοχασμός του Σλοβάνου Φιλόσοφου Σλαβόι Ζίζεκ, απο την στήλη "Διαστάσεις" του Μιχάλη Μητσού στα σημερινά "Νέα":

"Οι φονταμενταλιστές κάνουν αυτό που θεωρούν σωστό για να ικανοποιήσουν την θέληση του Θεού και να κερδίσουν τη σωτηρία. Οι άθεοι το κάνουν όχι για να κερδίσουν την εύνοια του Θεού, αλλά επειδή σε αντίθετη περίπτωση δεν μπορούν να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη".

Χωρίς σχόλια...

Τρίτη 28 Μαρτίου 2006

Μεσαίωνας

Α καλά, εχω χάσει πολλά επεισόδια... Ο Μεσαίωνας είναι και πάλι up. Γειά σου ρε Niva αρχηγέ...

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2006

Προσκυνάτε κορόϊδα...

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
- Η Μητρόπολη Φθιώτιδας δηλώνει με θράσος πως οι "επιστήμονες" δεν μπορούν να εξηγήσουν το "γεγονός" ότι η σωρός του καλόγερου έμεινε αναλοίωτη εδώ και 15 χρόνια.
- Η Ένωση Ιατροδικαστών δηλώνει επισήμως πως πρόκειται για τυπικότατο φαινόμενο μουμοιοποίησης, κάτι που διαπιστώνεται ακόμα και απο τις φωτογραφίες του πτώματος.
- Η Μητρόπολη Φθιώτιδας αρνείται να απαντήσει στην Ένωση Ιατροδικαστών, η οποία πρότεινε να αποστείλει ειδική επιτροπή 5 ατόμων/ μελών της για να εξετάσουν το πτώμα, δηλώνοντας πως "σταματά κάθε διάλογος για το συγκεκριμένο θέμα".
- Τα πούλμαν με τα πρόβατα/ πίστούς συρρέουν κατά δεκάδες στο μοναστήρι για να προσκυνήσουν την Αγία Μούμια. Η Μονή θυσαυρίζει απο τις δωρεές των προβάτων, τα τουριστικά γραφεία που κλείνουν τις εκδρομές κάνουν χρυσές δουλειές.

Συμπέρασμα: Υπάρχει κανείς (εκτός απο τα πρόβατα) που να αμφιβάλει ότι όλο αυτό το σκηνικό στήθηκε για τα φράγκα?

Πολλά τα κρατούμενα...

- Το ότι ο Μίστερ Λιακό εκτός απο εθνικιστής/καραφασίστας του χειρίστου είδους είναι και δηλωμένος Χριστοδουλικός, είναι γνωστό σε όλους όσους έχουν παρακολουθήσει έστω και πέντε λεπτά απο τις ανεκδιήγητες εκπομπές του. Ένα το κρατούμενο.
- Το ότι υφίσταται άξονας "συνεργασίας" μεταξύ Ελλαδικής και Ρωσικής Εκκλησίας με σκοπό τον "παραγκωνισμό" του Πατριάρχη Κωνσταντινούπολης προς ιδία οφέλη, το μάθαμε την περασμένη εβδομάδα απο τις εφημερίδες. Δύο τα κρατούμενα.
- Το ότι ο Μίστερ Λιακό επιδήδεται εδώ και μήνες σε μια μια ανευ προηγουμένου προπαγάνδα υπέρ της τεχνολογικής υπεροπλοίας των "αδελφών" μας Χριστιανών Ρώσων που όπως λένε και οι "προφητείες" του "γέροντα" θα μας βοηθήσουν στην παγκόσμια μονοκρατορία μας (καθώτι το "Ξανθό Γένος" γαμεί και δέρνει και άλλη έννοια δεν είχε παρά να μας δεί κοσμοκράτορες), και αυτό είναι γνωστό εδώ και καιρό. Τρία τα κρατούμενα.
- Το ότι ο Μίστερ Χριστόδουλας είναι κάργα εθνικιστής, φυσικός υπέρμαχος και εκφραστής του "Ελληνοχριστιανικού" ιδεώδους, του "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια" και του "Είμαστε γαμάτοι, γιατί είμαστε Έλληνες και Χριστιανοί" (που με τόσο πάθος εκφράζει και ο Μίστερ Λιακό), και αυτό έχει γίνει πλέον αντιληπτό. Τέσσερα τα κρατούμενα.

Ε λοιπόν συγνώμη ρε παιδιά, φταίω εγώ τώρα; Αφού το πράγμα φωνάζει απο μόνο του! Κρά κάνει!

Σάββατο 25 Μαρτίου 2006

Οδηγίες προς υποψήφιους αγίους...

Θέλετε να γίνεται Άγιοι; ακολουθήστε τις παρακάτω απλές οδηγίες, και έχετε την αναγνώριση στο τσεπάκι σας.
1. Φροντίστε όταν οδεύετε προς τον θάνατο να μην φέρετε πολλά κιλά στο σαρκίο σας. Θα διευκολύνετε έτσι κατά πολύ την διαδικασία.
2. Κανονίστε με κάποια μονή, μοναστήρι κλπ. να φιλοξενήσει το πτώμα σας.
3. Δώστε σαφείς οδηγίες για την ταφή σας: θα πρεπει να ταφείτε σε χώρο αεροστεγή, άνευ χώματος, κτισμένο με τούβλα και με επίστρωση τσιμέντου. Ο τάφος θα ανοικτεί μετά την παρεύλευση 15 ετών. Αφήστε την Φύση να κάνει την δουλειά της (όπως την κάνει και με το καλό malt που ωριμάζει στα βαρέλια του Jack Daniels).
4. Απο εδώ και πέρα αναλαμβάνει ο ηγούμενος του Μοναστηρίου ή της Μονής. Μετά το άνοιγμα του τάφου, θα αναλάβει (να είστε σίγουροι) ο ίδιος για την διάδοση των καλών νέων.
5. Αν είστε τυχεροί και ζει ακόμα ο Γιαμαρέλος, θα έχετε ακόμα περισσότερες πιθανότητες για την διάδοση των καλών νέων.
6. Συγχαρητήρια! Είστε υποψήφιος Άγιος! Να είστε σίγουροι πως ο αγώνας σας θα έχει αίσιο τέλος. Θα φροντίσει άλλωστε για αυτό ο Ηγούμενος της Μονής που λέγαμε, και το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της Ορθοδόξου Εκκλησίας Α.Ε.

Νέες ειδικότητες...

Πρόταση προς το Υπουργείο Υγείας:
Τροποποίηση λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων των Νοσοκομείων της χώρας. Προτείνω απο εδώ και στο εξής, εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό να εξετάζει πρώτιστα τους ασθενείς που εισέρχονται στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του εκάστοτε νοσοκομείου που εφημευρεύει για τις εξής τρείς παθήσεις:
1. Κακό Μάτι.
2. Γλωσσοφαγιά.
3. Μάγια.
Η εξειδικευμένη ιατρική ομάδα η οποία θα τελεί τις εξετάσεις για τις ανωτέρω παθήσεις, θα πρέπει να αποτελείται απο ιατρούς των παρακάτω ειδικοτήτων:
1. Αστρολόγο - Μελλοντολόγο.
2. Χαρτορίχτρα.
3. Καφετζού.
Μετά την διάγνωση της ασθένειας, προτείνονται οι παρακάτω ειδικότητες για την ορθή θεραπεία της πάθησης:
1. Ξεματιάστρα.
2. Επιλυτής μαγιών.
3. Τελεστής ευχελαίων.

Bright...

Τι είναι ένας Bright?

1. Ένας Bright είναι ένα άτομο το οποίο έχει νατουραλιστική* κοσμοθεωρεία**.
2. Η κοσμοθεωρεία ενός Bright δεν περιέχει υπερφυσικά ή μυστικιστικά στοιχεία.
3. Η ηθική και οι πράξεις ενός Bright βασίζονται στην νατουραλιστική του κοσμοθεωρεία.

* νατουραλιστική: η σύλληψη της πραγματικότητας ως φυσικής και όχι ως υπερφυσικής.
** κοσμοθεωρεία: η συνολική οπτική βάση της οποίας το άτομο βλέπει και ερμηνεύει τον κόσμο, ένα σύνολο απόψεων γύρω απο την ζωή και το σύμπαν.

http://the-brights.net/
Ρίξτε μια ματιά...

Τρίτη 7 Μαρτίου 2006

Μύθοι...

"Οι μύθοι, κατά τον Α. Πολίτη, δεν αντιμετωπίζονται με λογικά ή ιστορικά επιχειρήματα. Γιατί αυτό που τους θρέφει δεν είναι η άγνοια ούτε η αφέλεια. Είναι η ψυχολογική απαίτηση - μια αναπλήρωση είτε συνειδητή είτε ασυνείδητη".

http://www.iospress.gr/ios1998/ios19980830a.htm