Το ψαχτήρι του κακομοίρη...

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2007

Παρ΄ τ΄ αυγό και κούρευτο...

"...αναρωτιέμαι ρε φίλε, ή κάνω παρέα με πολλούς μαλάκες ή είμαι εγώ ο μαλάκας..."

Αυτή η απλή φράση του αγαπητού Φιλαλήθη σε σχόλιο του στο προηγούμενο μου post, συνοψίζει το πρόβλημα που αντιμετωπίζω εγώ, ο Φιλαλήθης και όλοι όσοι σκέπτονται με το μυαλό τους και την Λογική, και όχι με τα γεννητικά τους όργανα και με τις new age εναλλακτικές δοξασίες τους.

Αυτό στο οποίο καταλήγω είναι το εξής: από την στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των συνανθρώπων μας προτιμά ένα "μαγικό" τρόπο σκέψης, οι προβληματικοί είμαστε ΕΜΕΙΣ και όχι ΑΥΤΟΙ, απλά και μόνο επειδή είμαστε μια απλή μειοψηφία. Όσο κι αν φωνάζουμε, στο τέλος το μόνο που κερδίζουμε είναι να μας πουν είτε γραφικούς, είτε βαθιά νυχτωμένους, είτε πράκτορες της παγκόσμιας σιωνιστικής συνωμοσίας. Και ο μόνος λόγος για τον οποίο συνεχίζουμε να φωνάζουμε, είναι επειδή διαφορετικά θα πρέπει είτε να αποδεχτούμε τις μαλακίες, είτε να αυτοκτονήσουμε. Και εγώ προσωπικά αυτόχειρας δεν έχω την διάθεση να γίνω, ούτε να δεχτώ ότι υπάρχουν πράσινοι ιπτάμενοι δρακονιανοί ελέφαντες που οδηγούν αντιβαρυτικά τεριρέμ που απαγάγουν Έλληνες για να καταστρέψουν το γένος των Ελ που αντιστέκεται σθεναρά πίνοντας φραπελιά και αγιασμό και κάνοντας εξορκισμούς και ευχέλαια.

Επιπλέον, αντιμετωπίζω πλέον τους ανθρώπους γύρω μου ως εξορισμού μαλάκες. Σπανίως διαπιστώνω ότι δεν είναι, τις περισσότερες φορές όμως είναι πολύ περισσότερο μαλάκες απ΄ όσο θεώρησα αρχικά. Και αυτό συμβαίνει με ΟΛΟΥΣ, ανεξαρτήτως επαγγέλματος και μορφωτικού επιπέδου. Λόγω του προβλήματος υγείας που έχω, συναναστρέφομαι καθημερινά με επαγγελματίες του χώρου της υγείας. θα περίμενε λοιπόν κανείς πως άνθρωποι οι οποίοι έχουν σχέση με τον χώρο, θα μπορούσαν να εκτιμήσουν καλύτερα τα διάφορα παραμύθια που σχετίζονται με τα διάφορα γιατροσόφια που κάνουν κατά καιρούς την εμφάνιση τους, και με τους διάφορους αστικούς μύθους που ταλανίζουν τον χώρο. Αρχίδια στο τετράγωνο. Ακόμα και οι σχετικοί με το αντικείμενο, έχουν την ίδια ακριβώς πιθανότητα να χάψουν το παραμύθι που τους σερβίρουν. Αυτοί μάλιστα είναι χειρότεροι, ακριβώς επειδή έχουν σχέση με τον χώρο, καθώς θεωρούν πως επειδή είναι "γνώστες" του αντικειμένου, είναι οπωσδήποτε ορθή και η άποψη τους... Δεν ξέρω πως αλλιώς να εξηγήσω το γεγονός ότι άτομο που εργάζεται χρόνια στον ιατρικό χώρο σε υπεύθυνη και εξειδικευμένη θέση πιστεύει πως υπάρχει μια παγκόσμια συνωμοσία μεταξύ ιατρικού κατεστημένου, ερευνητών και φαρμακευτικών εταιριών με αιχμή την απόκρυψη της θεραπείας του καρκίνου και με σκοπό τον περιορισμό του πληθυσμού της Γης ώστε αποτραπεί ο κίνδυνος του πλανητικού υπερπληθυσμού...

11 σχόλια:

Aggelos Abatzis είπε...

"...αναρωτιέμαι ρε φίλε, ή κάνω παρέα με πολλούς μαλάκες ή είμαι εγώ ο μαλάκας..."

TO KAKO EINAI OTI STO TELOS APELPIZESAI KAI PROSPA8EIS NA PISEIS TON EAYTO SOU OTI ESY EISAI O MALAKAS GIATI ALLIWS 8A PERI8ORIOPOIH8EIS.

Ανώνυμος είπε...

προτιμώ να περιθωριοποιηθώ.

funEL είπε...

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ Η ΚΟΛΑΣΗ

+nopassaran+

...* η ελλάδα αυτό το μικρό μισομεσαιωνικό χωριουδάκι που ζούμε, ΔΕΝ είναι ο υπόλοιπος κόσμος που έχει περάσει από διαφωτισμό και αναγέννηση. Αν τα παρατήσουμε ο μεσαίωνας κάθε είδους θα μας κατακλίσει. Τίποτα δεν είναι δεδομένο.

doctor είπε...

Εγώ πάντως στο διαδίκτυο έχω δει ότι τελικά δεν είμαστε λίγοι.

Πάντα όμως μειοψηφία, πάντα και για πάντα.

Ευτυχώς ενίοτε.

Ξέρεις τι διάβασμα θέλει για να ανέβεις στην κορυφή και να ατενίσεις τα σκατά που σου επέβαλαν ως λουλούδια δάσκαλοι, γονείς και παπάδες;

Διαβάστε αυτό το βιβλίο, είναι καταπληκτικό:
http://www.fnac.gr/index.asp?pathID=1_2_36_37_46&pg=1&art=1232

doctor

Φιλαλήθης είπε...

"...ώστε αποτραπεί ο κίνδυνος του πλανητικού υπερπληθυσμού..."

Μα είναι προφανές πως κάνουν λάθος!
Διότι το "όπλο" ώστε να αποτραπεί αυτός ο κίνδυνος ,ήδη το κατέχουν ,είναι άλλωστε γνωστό πως η μαλακία σκοτώνει!!!
Δες τα γεγονότα με τις φραπελιές ,τους μπλέ και μπορντώ σκορπιούς ,τους λαμόγιους φαρμακοποιούς κ.α.

Ανώνυμος είπε...

Το χειρότερο είναι ότι αυτό με τις φαρμακευτικές εταιρείες το υποστήριξε σε μια εκπομπή κι ένας πανεπιστημιακός καθηγητής (και ο οποίος ουσιαστικά υπέστη "κράξιμο" από έναν συνάδελφό του που βρισκόταν εκεί).

Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει αυτούς που κατεφεύγουν σε τέτοια γιατροσόφια, αφού "ο πνιγμένος απ' τα μαλλιά του πιάνεται". Πρέπει όμως να κατηγορήσει όσους άθλιους τσαρλατάνους και talking heads βγαίνουν σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα και για λίγα νούμερα παίζουν με τον πόνο του άλλου.

Άλλωστε από το να μιλάς με εξωγήινους (που είναι απλά φαιδρό) μέχρι το να καταστρέφεις ζωές η απόσταση είναι τεράστια.

Γαλάζιος σκορπιός, φραπελιά, π@π@ρια μαντολες που λέει κι ο άλλος. Και μήπως πήγε κάποιος από αυτού στην ψυρού για καμμιά δεκαριά χρόνια, ώστε να μάθουν ότι κανείς δεν πρέπει να παίζει με τέτοια ζητήματα; Όχι κανείς. Μόνο κάποιοι δυστιχισμένοι που τους πίστεψαν πήγαν πιο νωρίς στο χώμα.

Και αυτοί πίνουν χαλαροί τη φραπεδιά τους στα πολυτελή διαμερίσματά τους, αφήνοντας τους δυστυχείς να πίνουν φραπελιά στα δυάρια τους...

Πι Ες; Σόρρυ για το "σεντόνι" αλλά με αυτό το θέμα έχω πραγματικά εκνευριστεί πάρα πολύ.

Χάρης.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θελω να ειμαι τοσο απαισιοδοξη αν και απο την πειρα μου απο συζητησεις στο internet βλεπω οτι η προπαγανδα των κομπογιαννιτων εχει δυστυχως αποτελεσμα.Εχετε ιδεα ποσες φορες εχω ακουσει την ιδια μαλακια "οι πολυεθνικες καταπιεζουν την θεραπεια του καρκινου για τα φραγκα" οταν καθομαι και εξηγω αναλυτικα γιατι το ταδε γιατροσοφι ειναι αγυρτεια?Μιλαμε οι ανθρωποι ειναι τοσο ηλιθιοι που δεν καθονται να σκεφτουν οτι αν εφευρισκονταν η απολυτη θεραπεια κατα καθε μορφης καρκινου (γιατι θεραπειες για πολλες μορφες καρκινου ειναι διαθεσιμες σημερα)θα την κατοχυρωναν και θα εβγαζαν τα μαλλιοκεφαλα τους.Θα χεζοταν στο χρημα!!!Εν το μεταξυ ο κοσμος δεν εχει ιδεα απο επιστημονικη αξιολογηση των θεραπειων (κλινικες δοκιμες)και νομιζει οτι η αξιολογηση μιας θεραπειας γινεται απο μεμονωμενες περιπτωσεις!Ενας συνδυασμος αγνοιας του κοινου (αλλα και πολλων κομπογιαννιτων), δραστηριας προπαγανδας ("οι κακες φαρμακευτικες" και ο "αγνος αδολος" μοναχικος θεραπευτης) και απελπισιας,ειναι αυτες που πειθουν το κοινο να δοκιμαζει με ενθουσιασμο καθε μαλακια που κυκλοφορει.Παντως βλεπω οτι η ιστορια με την φραπελια γυριζει μπουμερανγκ για τους τσαρλατανους.
3 ζητω για τον παθολογο και κλινικο φαρμακολογο Σπαντιδεα που αντεκρουσε τον πανεπιστημιακο καρδιολογο οταν ο τελευταιος ισχυριστηκε οτι οι φαρμακευτικες δεν χρησιμοποιουν φυτικα προιοντα για να κερδιζουν χρηματα απο τεχνητες ουσιες (αναμεσα στα αλλα ειπε και το αμιμητο "δεν θα φοβηθω τους ψοφογενεις εβραιους εγω"!!!).Ο Σπαντιδεας εξηγησε τους λογους γιατι οι φαρμακευτικες δεν χρησιμοποιουν αυτουσια φυτικα παρασκευασματα αλλα απομονωνουν την δραστικη φυσικη ουσια.Και γενικα ηταν η φωνη της λογικης μεσα στην παραληρηματικη συνωμοσιολογια.

Derevirn είπε...

Michael Shermer - Why People Believe Weird Things (ή αλλιώς, γιατί μας τρώει η μαλακία!)

civil είπε...

την τάση του ανθρώπου στη συνομωσιολογία (αρχέγονη) την έχει μελετήσει επίσης πολύ καλά στα έργα του ο Ουμπέρτο Έκο.

Rodia είπε...

"...ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος του πλανητικού υπερπληθυσμού..."

Αυτή η θεωρία μου θυμίζει την αιτία που συγκεκριμένος καθηγηταράς στο Μαθηματικό Ιωαννίνων κόβει το 93% των φοιτητών για να γλιτώσει η Εθνική Οικονομία τους μισθούς τους όταν διοριστούν.

Καλή δουλειά, αλλά... γιατί να αντιστεκόμαστε στη μαγεία των πραγματων..? όλα μαγικά είναι!

:-))) χαχαχα

..λένε πως αρχίζει η παραγωγή τσιγαρελιών (τσιγάρα από φύλλα ελιάς) ώστε να έχουμε μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια: καταπολέμηση της ασθένειας παράλληλα με την αναβάθμιση των (πρώην) καπνεργοστασίων σε ελαιεργοστάσια..

Rodia είπε...

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ: Θεραπευτικό κάπνισμα!