Το ψαχτήρι του κακομοίρη...

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2007

Αυτή η ρημάδα η ΣΤ΄ Δημοτικού...

Αυτό είναι κατά την προσωπική μου εκτίμηση το καλύτερο κείμενο που έχω διαβάσει γύρω απο το "φλέγον ζήτημα" του βιβλίου ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού. Το μόνο πράγμα που πραγματικά με προβληματίζει, είναι το ότι η Γιαννάκου όχι μόνο το επέτρεψε, αλλά και εξακολουθεί να το στηρίζει. Είναι φοβερή αντίφαση: απο την μια έχουμε στην κυβέρνηση έναν Υπουργό σαν τον Πολύδωρα, και απο την άλλη μια Υπουργό σαν την Γιαννάκου. Εντάξει, εδώ υπάρχει διπλή αντίφαση: Απο την μια έχουμε την Γιαννάκου του βιβλίου ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού, και απο την άλλη την Γιαννάκου του νέου νομοσχεδίου για την Παιδεία... Κοινώς, πήξαμε στις αντιφάσεις.

Η ουσία του ζητήματος: Υπάρχει μια ΠΟΛΥ μεγάλη μερίδα ανθρώπων η οποία πιστεύει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ότι εμείς οι Έλληνες (ότι κι αν σημαίνει στην τελική αυτό το "Έλληνες", και ότι σχέση και να έχουμε εμείς ως συγκεκριμένα άτομα με αυτή την γενικότητα) είμαστε αιματολογικά απευθείας απόγονοι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη άνευ λοιπών φυλετικών προσμήξεων, υπήρξαμε ανέκαθεν Χριστιανοί Ορθόδοξοι (ακόμα και πριν απο την γέννεση του Χριστιανισμού), έχουμε συγκεκριμένους, προαιώνιους και αμετάβλητους εχθρούς που απεργάζονται σχέδια για την πολιτισμική και φυσική μας εξόντωση απο τότε που υπάρχουμε ως φυλή, και όσοι αρνούνται τις παραπάνω αυταπόδεικτες αλήθειες είναι εξορισμού προδότες και τους αξίζει τουλάχιστον η δημόδια διαπόμπευση.

Αυτή λοιπόν η ΠΟΛΥ μεγάλη μερίδα ανθρώπων θεωρεί πως ο ρόλος της Ιστορίας στην Δημόσια Εκπαίδευση είναι να γαλουχεί τα παιδία απο την Α' τάξη του Δημοτικού μέχρι το τέταρτο έτος του πανεπιστημίου με την Αλήθεια και μόνο την Αλήθεια, όπως αυτή νοείται απο αυτούς (γιατί εννοείται πως για αυτή την ΠΟΛΥ μεγάλη μερίδα ανθρώπων, οι πεποιθήσεις τους είναι βεβαιωμένες απο τον Θεό αλήθειες, και δεν υπόκεινται σε αναθεωρήσεις).

Οπότε, το να σε αποκαλεί αυτή η ΠΟΛΥ μεγάλη μερίδα ανθρώπων προδότη και όργανο της Νέας Τάξης (ότι κι αν είναι αυτό) ισοδυναμεί με το να σου αναγνωρίζουν ότι διατηρείς κριτική σκέψη και ότι είσαι σε θέση να εκφράζεις αμφιβολίες και να προβάλεις αμφισβήτηση σε πράγματα που κατ΄ αυτούς μπορεί να είναι Θέσφατα, για εσένα όμως και τους όμοιους σου είναι απλά αντικείμενο έρευνας και μελέτης.

Δυστηχώς όμως για αυτή την ΠΟΛΥ μεγάλη μερίδα ανθρώπων, το Σήμερα μπορείς να το ζήσεις μόνο για 24 ώρες. Το δε χτές, δεν μπορείς να το ζήσεις καθόλου. Το Αύριο είναι αναπόφευκτο. Και όπως όλοι γνωρίζουμε, οι Δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν και τα θηλάστικά επέζησαν. Ο Δαρβίνος είχε δίκιο.

6 σχόλια:

Φιλαλήθης είπε...

Το πράγμα έχει παραγίνει ,απο τη μια οι αριστερόφρονες φασίστες και από την άλλη οι φασιστόφρονες αριστεροί ,λες και δεν υπάρχει μια μέση λύση ,λες και δεν υπάρχουν πολλές μέσες λύσεις!Το σχόλιό μου εδώ:
http://filalithisblog.blogspot.com/2007/01/blog-post_15.html
ΥΓ.Συγνώμη αγαπητέ οικοδεσπότa για το λινκάκιο!

funEL είπε...

Σε εμπόλεμη κατάσταση βρίσκεται εδώ και λίγες δεκαετίες γη και ουρανός. Οι άνθρωποι μεθυσμένοι από τις επιστημονικές αποκαλύψεις επιχειρούν διακαώς να κατακτήσουν το άβατο του Παντοκράτορα. Αποσκοπούν να διαπεράσουν το απόρθητο κέλυφος της δημιουργίας του Σύμπαντος κόσμου και να δημιουργήσουν ολοταχώς μια νέα Βαβέλ στο όνομα της ανεξέλεγκτης πλέον και ασεβούς επιστημονικής έρευνας, η οποία αποτελεί και το βασικό προμήνυμα της εποχής που θα ακολουθήσει. Εποχής μεγάλης θλίψης και πείνας σύμφωνα με τα λεγόμενα σοφών γερόντων της Ορθοδοξίας.
Στην ουσία ως οι κλέπτες και οι ληστές της ανάλογης περιγραφής του Ευαγγελίου οι ανόητοι αυτοί «διαφωτιστές» επιδιώκουν να εισέλθουν στον απόρθητο οίκο του Θεού από τη μάνδρα και τα παράθυρα και όχι από την είσοδο και μέσω του Ποιμένα Ιησού Χριστού. Αποτέλεσμα αυτής της φοβερής ανθρώπινης ματαιοδοξίας θα είναι να βυθιστούν στο σκότος τόσο όλοι αυτοί που επιχειρούν να βεβηλώσουν και να λεηλατήσουν τον οίκο του Κυρίου όσο και εκατομμύρια αθώες ανθρώπινες ψυχές που θα «γευτούν» τις επιπτώσεις των αλλόκοτων πειραμάτων μέσα από μια πιθανή σειρά νέων ασθενειών που ως επιδημία θα εξαπλωθούν στον πλανήτη.

Ανώνυμος είπε...

Το βιβλίον Ἱστορίας῾ της ΣΤ᾽ Δημοτικού είναι ένα θλιβερόν βιβλιάριον (᾽φυλλάδα᾽), εντελώς ακατάλληλον δι᾽ανηλίκους (ου μην και δι᾽ενηλίκους), διότι,

α) αναπτύσσει τεραστίαν ύλην εντός ελαχίστων σελίδων.

β) είναι γραμμένον εις γλώσσαν πάμπτωχον (σχεδόν άνευ δευτερευουσών προτάσεων).

γ) υποτίθεται ότι ενισχύει την κριτικήν σκέψιν, πλην όμως δεν το πράττει, καθώς συγκρίνει ανομοίους πηγάς (π.χ. δήλωσιν πολιτικού ηγέτου και προσωπικήν μαρτυρίαν) με σκοπόν να εξαγάγει κατευθυνομενα συμπεράσματα.

δ) περιέχει πλείστα όσα ᾽σκαστά᾽ λάθη

ε) δεν ασχολείται με τον πνευματικόν βίον, αλλά με τον ...Βέγγο και τους ποδοσφαιριστές.

Εντέλει, η ᾽φυλλάδα᾽αυτή αφελληνίζει και βλάπτει τας συνειδήσεις, παραχαράσσει την ιστορίαν και δημιουργεί δουλικούς ανθρώπους, υποτεταγμένους εις το κεφάλαιον.

Καλά, είσθε ....αριστεροί εσείς που το υπερασπίζεσθε;;;;;;;!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ

έφα

''Αλλά το διαβόητο βιβλίο Ιστορίας είναι η μοιραία πρόκληση: Θίγει την πιο καίρια πτυχή της λαϊκής ευαισθησίας, τη ψυχολογική (παρηγοριάς) καταφυγή του σημερινού χιλιοταπεινωμένου Ελληνα στην Ιστορία. Μόνο από την Ιστορία μπορεί πια να αντλήσει αυτοσεβασμό ο Ελληνας – τα όσα οι κεκράχτες των κομματικών αυτεγκωμίων προπαγανδίζουν σαν σημερινά κατορθώματα μόλις και δικαιολογούνται σε βαλκανική (και μόνο) κλίμακα. Ενώ ο αυτοσεβασμός και η συλλογική αξιοπρέπεια εξακολουθούν να προϋποτίθενται για την άσκηση σοβαρής εξωτερικής πολιτικής, όπως και για το φρόνημα που εγγυάται την άμυνα ή για την κοινωνική συνοχή που εξασφαλίζει τη λειτουργία κοινωνικού κράτους.''

Ετσι είναι, κι αν δε σας αρέσει λυπούμαστε...

Ανώνυμος είπε...

Δείτε σε αυτή την ιστοσελίδα το τι κρύβεται πρόσωπα, πολιτικοί, οικονοικά συμφέροντα, εκδοτικά συγκροτήματα κλπ http://www.defencenet.gr/forum/index.php?topic=180.225 στα μην. 232-233

oistros είπε...

καλησπέρα
αν εχετε χρόνο ρίξτε μια ματιά σε αυτό το βίντεο
http://www.youtube.com/watch?v=NLoJsJ856tg