Το ψαχτήρι του κακομοίρη...

Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Ο Χριστός φαντάρος και τα φιστίκια (N.U.T.S.)

Δεν μπορώ να αντισταθώ: το τρίτο δεδικασμένο που χρησιμοποιεί ο αγαπητός κ. Λύρας στο κείμενο του (βλέπε προηγούμενο post) είναι εξίσου κωμικό με αυτό περί Ντε Γκόλ και Βρετάνης. Γράφει λοιπόν:

"Η κοινή ονοματολογία των εδαφικών στατιστικών μονάδων.
Το τρίτο δεδικασμένο είναι το πιο πρόσφατο και μιλάει μόνο του. Το όνομα Μακεδονία απο 21 Ιουνίου 2003 (κανονισμός 1059/2003) είναι και επισήμως με τη βούλα τηε Ευρώπης Ελληνικό. Έχει καταγραφεί ως Ελληνικός χώρος. Συγκεκριμένα έχει δημοσιευτεί στο φύλλο 154/21 Ιουνίου 2003 ένας κατάλογος ονομάτων των περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτή η κοινή ονοματολογία των εδαφικών στατιστικών μονάδων έχει πλέον καθιερωθεί και επικρατήσει. Απο το 2003 το όνομα Μακεδονία φιγουράρει ως Ελληνικό στα Ευρωπαϊκά σαλόνια και είναι απορίας άξιο πως είναι δυνατόν οι Σκοπιανοί να ισχυρίζονται ότι θα χρησιμοποιήσουν ένα Ελληνικό όνομα για δικό τους."

Μάλιστα. Διαβάζοντας κανείς αυτό το κείμενο υποθέτει πως η Ε.Ε. έβγαλε απόφαση πως η ονομασία "Μακεδονία" είναι Ελληνική, τελεία και παύλα. Σωστά? Αμ δε. Αν κάνει κανείς τον κόπο να διαβάσει τον κανονισμό 1059/2003 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 26ης Μαϊου 2003, θα διαπιστώσει πως πρόκειται απλά για ένα κείμενο κατηγοριοποίησης περιφερειακών μονάδων των χωρών της Ε.Ε. με προφανή σκοπό την ύπαρξη έγκυρων και συγκρίσιμων δεδομένων για στατιστούς λόγους. Η ταξινόμηση αυτή γίνεται σε 3 επίπεδα, με βάση τον πληθυσμό της κάθε στατιστικής μονάδας: Το πρώτο επίπεδο (NUTS 1) έχει πληθυσμό απο 7 ως 3 εκατομύρια κατοίκους, το δεύτερο (NUTS 2) απο 3 εκατομμύρια ως 800 χιλιάδες, και το τρίτο (NUTS 3) απο 800 χιλιάδες ως 150 χιλιάδες κατοίκους. Τι λέει λοιπόν για την Ελλάδα; Λοιπόν, για την Ελλάδα (GR) έχουμε ως NUTS 1 τις περιοχές Βόρεια Ελλάδα (GR1), Κεντρική Ελλάδα (GR2), Αττική (GR3), και Νησιά Αιγαίου/ Κρήτη (GR4). Στην Βόρεια Ελλάδα (GR1) υπάγονται οι εξής περιοχές (NUTS 2): GR11- Ανατολική Μακεδονία/Θράκη (με NUTS 3 υπαγόμενες περιοχές τις GR111 Έβρος, GR112 Ξάνθη, GR113 Ροδόπη, GR114 Δράμα, GR115 Καβάλα), GR12- Κεντρική Μακεδονία (με NUTS 3 υπαγόμενες περιοχές τις GR121 Ημαθία, GR122 Θεσσαλονίκη, GR123 Κιλκίς, GR 124 Πέλλα, GR125 Πιερία, GR126 Σερρες, GR 127 Χαλκιδική), GR13- Δυτική Μακεδονία (με NUTS 3 υπαγόμενες περιοχές τις GR131 Γρεβενά, GR132 Καστοριά, GR133 Κοζάνη, GR 134 Φλώρινα), και GR14- Θεσσαλία (με NUTS3 υπαγόμενες περιοχές τις GR141 Καρδίτσα, GR142 Λάρισα, GR143 Μαγνησία, GR144 Τρίκαλα).

Τι "αναγνωρίζει" λοιπόν η Ευρωπαική Ένωση; Πως, για στατιστικούς λόγους και για να έχουμε μετρήσιμα και συγκρίσιμα δεδομένα κάθε φορά που κάνουμε έρευνες και μελέτες για ότι μας καβλώσει, έχουμε χωρίσει με βάση τα μεγέθη πληθυσμού την γεωγραφική περιοχή της Βορείου Ελλάδος στις περιοχές Ανατολικής Μακεδονίας/Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, και Θεσσαλίας. Τώρα, πως διάολο αυτό το πράγμα κατοχυρώνει την ονομασία "Μακεδονία" στην Ελλάδα καθιστώντας την απαγορευτική για τους Σκοπιανούς, την στιγμή μάλιστα που έχουν ήδη ονομάσει το κράτος τους "Δημοκρατία της Μακεδονίας" και έχουν αναγνωριστεί κιόλας με το συνταγματικό τους όνομα απο τα περισσότερα κράτη, αυτό μόνο τα ταραγμένα μυαλά που μοιράζουν τα ανώνυμα e-mails που διαβάσει ο κάθε κύριος Λύρας μπορούν να μας το εξηγήσουν...

2 σχόλια:

pølsemannen είπε...

Άμα βαριέται κανείς να κάνει διασταύρωση πληροφοριών, ή όπως εδώ με την Βρετάνη σκόπιμα αποκρύπτει στοιχεία, φτιάχνει τερατουργήματα με φιστίκια και άλλους ευσεβείς ξηρούς καρπούς...

Πάντως είμαι ευτυχής που οι δικοί μας ΕΛ-λαδέμπορες δείχνουν μετριοπαθείς μπροστά σε αυτό το Μακεδονεμπορικό εδώ...

"Μακεντόνσκα Μόλιτβα" (Μακεδονική προσευχή) και τα μυαλά στο μίξερ! :-D

Ανώνυμος είπε...

O Till o Bush και ο Γκρουέφσκι τελικά μας έπεισαν να χαρίσουμε το όνομα στους Σκοπιανούς.
Γειά σου ρε Τιλ πειστικέ!