Το ψαχτήρι του κακομοίρη...

Δευτέρα 8 Μαΐου 2006

Δεν αρκεί να είσαι μαλάκας, πρέπει να το τονίζεις κιόλας...

Δηλώσεις επιφανών προσώπων για την υποψηφιότητα της Γκιούλ Μπεϊάζ Καραχασάν για την Υπερνομαρχία Καβάλας, Δράμας - Ξάνθης:

Ψωμιάδης: "Περιμένω να ακούσω ότι αναγνωρίζει την γενοκτονία Αρμενίων και Ποντίων".
Τι λές ρε καραγκιόζη; Και ποιος σου είπε εσένα ότι η κυρία είναι υπόλογος για τις γενοκτονίες, ώστε να χρειάζεται να σου απευθύνει και τον λόγο; Σκασίλα της για τον καημό σου. Και με ποια λογική κιόλας της ζητάς να εκπροσωπήσει την Τούρκικη Κυβέρνηση κάνοντας μια τέτοια κίνηση (γιατί εκεί το πας τελικά, αυτό ζητάς); Και άντε σου έκανε τη χάρη. Τι πάει να πει αυτό; Πως οι Τούρκοι πλεον αναγνώρισαν τις Γενοκτονίες; Ε ρε μπάζα που έχουν για μυαλα μερικοί...

Παπαθεμελής: "Δεν θα προσφέρουμε στην Τουρκία την συνδιοίκηση που επιθυμεί".
Ε ρε γκάου-μπίου άτομα που υπάρχουν στον κόσμο. Ρε πάτε καλά; Ποιά συνδιοίκηση; Τι μας λές δηλαδή, πως η κυρία θα διοριστεί υπερνομάρχης απο την Τουρκία και πως θα αναφέρει στο Τουρκικό Κοινοβούλιο; Ρε σεις, σοβαρά τώρα, ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ; Ληγμένα παίρνετε;

Καλατζής: "Αν δηλώσει ότι είναι Ελληνίδα Μουσουλμάνα, δεν έχω κανένα πρόβλημα"
Άλλος Καραγκιόζης, με Κ κεφαλαίο. Ρε ζώο, ΕΙΝΑΙ Ελληνίδα, και ΕΙΝΑΙ Μουσουλμάνα έτσι κι αλλιώς. Διαβάστε επιτέλους το γαμημένο το Σύνταγμα* να μάθετε πέντε πράγματα. Και η γυναίκα είναι και Τούρκικης καταγωγής, είτε σας αρέσει, είτε όχι. Και έχει ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να αυτοπροσδιορίζεται όπως της καρα-αρέσει, γκέγκε;

Καρατζαφέρης: " Αυτές οι περιοχές αποτέλεσαν υπερνομαρχίες για να μην γίνουν μουσουλμανικές".
Ναι ρε ΖΩΟ, γι΄ αυτό έγιναν υπερνομαρχίες, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ήταν και ΣΩΣΤΟ να γίνει κάτι τέτοιο. Και στο κάτω-κάτω, και να γίνουν μουσουλμανικές, τι έγινε; Θα γίνουν αυτομάτως και τούρκικες; Ρε επικοινωνείτε με τον εγκέφαλο σας; Και πως ρε ζώα θα γίνουν μουσουλμανικές σε τελική ανάλυση; Με Μουσουλμάνα υπερνομάρχη; Τι θα κάνει δηλαδή η γυναίκα, θα γεννήσει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες τουρκόπουλα για να πλημυρίσει η Υπερνομαρχία μουσουλμάνους; Θα τους κάνει όλους γενίτσαρους; Θα καταργήσει τον Χριστιανισμό; Ε;

Άνθιμος: "Δεν μπορούμε να είμαστε ένα με όσους δεν είναι ομόθρησκοι".
Έτσι ε; Εσύ τελικά δεν είσαι απλά ζώο, είσαι ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟ ζώο. Και δεν μου λες ρε φίλε, όλους αυτούς με τους οποίους δεν είμαστε ομόθρησκοι και ζούμε δίπλα-δίπλα, τι θα τους κάνουμε αφού δεν μπορούμε να γίνουμε ένα; Να τους στερήσουμε τα πολιτικά τους δικαιώματα για να μην μας μπαίνουν στο μάτι κάθε φορά που επιθυμούν να τα εφαρμόσουν στην πράξη; να τους στερήσουμε την ελευθερία και τους κλείσουμε σε ένα γκέτο; ή μήπως στην τελική να τους στερήσουμε την ζωή κρεμόντας τους ανάποδα στην Ομόνοια; Και απο πότε σε φίλε η ομοθρησκεία έγινε το κύριο και βασικό χαρακτηριστικό για να μπορέσουν δυο άνθρωποι να ζήσουν μαζί αρμονικά απολαμβάνοντας τα ίδια δικαιώματα; Μα τι καραγκιόζης που είσαι ρε Άνθιμε...

* Αυτό το γαμημένο το Σύνταγμα που λέγαμε. Άρθρο 4. Διαβάστε και κλάψτε ΖΩΑ:

1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
2. Oι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
3. Έλληνες πολίτες είναι όσοι έχουν τα προσόντα που ορίζει ο νόμος. Eπιτρέπεται να αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια μόνο σε περίπτωση που κάποιος απέκτησε εκούσια άλλη ιθαγένεια ή που ανέλαβε σε ξένη χώρα υπηρεσία αντίθετη προς τα εθνικά συμφέροντα, με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπει ειδικότερα ο νόμος.
4. Mόνο Έλληνες πολίτες είναι δεκτοί σε όλες τις δημόσιες λειτουργίες, εκτός από τις εξαιρέσεις που εισάγονται με ειδικούς νόμους.
5. Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.
6. Kάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων.
7. Tίτλοι ευγένειας ή διάκρισης ούτε απονέμονται ούτε αναγνωρίζονται σε Έλληνες πολίτες.

Γκέ γκε;

14 σχόλια:

Thrass είπε...

Η μόνη μου διαφωνία με τα σχόλιά σου είναι ότι δεν τους θεωρώ μαλάκες, αλλά απλά πολιτικούς.

Ανώνυμος είπε...

Το κομματι απο το Συνταγμα δεινει ολες τις απαντησεις. 40 χρονια μετα την χουντα, η Ελλαδα Ελληνων Χριστιανων ειναι ζωντανη. Απιστευτο!

Rodia είπε...

..και 553 μετά τη πτώση του Βυζαντίου εμείς επιμένουμε ΕΛληνικά..

Ανώνυμος είπε...

Till χαλάρωσε... την εποχή που έπρεπε και μπορούσαμε λόγο των ιστορικών συγκυριών να τους εκδιώξουνε από την Θράκη, δεν το κάναμε ~ δεν ήμασταν ίδιοι με αυτούς, αντίθετα όμως .. εκείνοι φροντίσανε να ξεριζώσουνε σχεδόν συνολικά την ελληνική μειονότητα των Οθωμανικών Εδαφών αποτελεσματικότατα και συστηματικότατα (όπως πάντα) , συνεπώς τώρα πια είναι αργά και δεν υπάρχουν ψευδαισθήσεις , οι συγκεκριμένες περιοχές κατά την γνώμη μου θα βγάλουνε την κα. Γκιούλ Μπεϊάζ παμψηφεί συνεπώς μην μου στεναχωριέσαι καθόλου!

Κρίμα που δεν έμειναν έλληνες στην Ισταμπούλ (μην την πω Κωνσταντινούπολη και πάθεις κανένα «ΛΑΛΑ» σωστά; ) για να θέσουν υποψηφιότητα αλλά και αν υπάρχουν σιγά που θα βγουν (αν δεν τους λιντσάρουν οι «γκρίζοι λύκοι»).

J95 είπε...

δεν ήμασταν ίδιοι με αυτούς

...σωστά: αυτοί είναι επιτυχημένοι εθνικιστές, εσείς είστε αποτυχημένοι εθνικιστές.

Ανώνυμος είπε...

Απλά αποτυχημένος , j95.
Σε ευχαριστώ!

Lao είπε...

πάντως η Μπεϊάζ πιο πολύ σε Πομάκα (μου) φέρνει παρά σε Τουρκάλα. Και συγχωρήστε με, αλλά με τα όσα πενιχρά ξέρω, οι Πομάκοι ουδεμία σχέση (πλην θρησκεύματος) έχουν με τους Τούρκους.

Ανώνυμος είπε...

anonymous,

Ποιά είναι ακριβώς η σχέση που θα είχε η συμπεριφορά του τουρκικού κράτους και παρακράτους σε αντίστοιχη υποψηφιότητα Έλληνα, με το θέμα μας;

Σου αρέσει να ετεροπροσδιορίζεσαι;
Να μιμήσαι τους άλλους;
ή απλά είσαι βλάκς, που δε μπορεί να σκεφτεί;

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκιο, ανακαλώ! αυτές τις μέρες και οι δυο φωνές, οι υπερβολές αν θες τόσο των ακρο-δεξιών όσο και των ακρο-αριστερών κύκλων φόρτισαν ή αν θες θόλωσαν την σκέψη μου οδηγώντας με σε λάθος συμπεράσματα, κατά βάση προτιμώ το κέντρο, αυτή την φορά όμως αναγνωρίζω ότι ολίσθησα προς «τα δεξιά» άλλες φορές (πχ. θρησκευτικά ζητήματα, αρχαιο-γκακά κτλ.) ολισθαίνω προς τα αριστερά (περίεργο αλλά συμβαίνει όταν είσαι στο «κέντρο») , τέλος πάντων προσπαθώ να κρατώ ισορροπίες δίχως να μετατρέπομαι σε κάτι το «στατικό».

Παρ’ όλα αυτά συμμερίζομαι τον γενικό προβληματισμό για το κατά πόσο η συγκεκριμένη κοπέλα θα ασκήσει ανεξάρτητη - δίκαιη πολιτική στην περιοχή παραμένοντας ουδέτερη απέναντι στις πιθανές προσπάθειες επιρροής των γειτόνων μας , όμως σαφώς ουδείς μπορεί να καταλήξει σε συμπεράσματα (παρά μόνο σε εικασίες) εάν δεν της δοθεί η ευκαιρία να παρουσιάσει τις διοικητικές της ικανότητες , ο καθένας άλλωστε κρίνεται από την συμπεριφορά του και φυσικά , αναγνωρίζω ψύχραιμα πως η εκλογή της δεν οδηγεί στην καταστροφολογία του δεξιού χώρου (ψηφοθηρία #1) , παρ’ όλα αυτά όμως διατηρώ τις επιφυλάξεις μου απέναντι στους διθυράμβους και του αριστερού (ψηφοθηρία #2).

Αυτά τα ολίγα από εμένα επί του θέματος.

Συγνώμη για την αναστάτωση.

cyrus είπε...

Απ' αυτούς τους τύπους δεν περίμενα τίποτε διαφορετικό, Till. Αλλά ο βασικός υπαίτιος παραμένει ο Γιωργάκης, ο οποίος δημιούργησε επίτηδες όλο αυτό το μπάχαλο με μια ανούσια κίνηση εντυπωσιασμού. Δεν ξέρω -- μήπως το να προτείνεις κάποιον ως υποψήφιο με μοναδικό κριτήριο το θρήσκευμά του είναι κατά τι ρατσιστικό;

J. είπε...

Kαλά τα λες, αλλά ποιος σε ακούει...

Ανώνυμος είπε...

Αν μου επιτρεπετε να παρέμβω, η Καρά Χασάν είναι Πομάκικης, και όχι Τουρκικής καταγωγής. Οι Πομάκοι είναι βασικά σλάβοι μουσουλμάνοι, με δικό τους γλωσσικό ιδίωμα, οι περισσότεροι δε κατοικούν στη νότια Βουλγαρία. Σε μεγάλο βαθμό εχουν κι αυτοι εκτουρκιστεί ή συσπειρωθείγύρω από το Τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, για πραοστασία. Η Καρά Χασάν όμως δεν ανήκεισε αυτή την ομάδα. Γι' αυτό και δεν είναι η υποψηφιότητά της αποδεκτή από το σύνολο της μειονότητας. Αν δεν της είχαν επιτεθεί έτσι η μειονότητα θα αντιδρούσε πολύ αρνητικά στην υποψηφιότητά της. Θα τη θεωρούσαν πουλημένη.

Prosperos είπε...

συμφωνώ και επαυξάνω...

doctor είπε...

Οσο για τα ερωτήματα περί γενοκτονίας των Ποντίων, με τα οποία θεωρούν κάποιοι ότι θα κατατροπώσουν τους εκπροσώπους της μειονότητας, είναι σαν να ρωτάνε ομογενείς Ελληνοαμερικανούς να τοποθετηθούν για τη γενοκτονία των Ινδιάνων ή για τις μαύρες στιγμές της σημερινής ιμπεριαλιστικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Από τον Ιό της Ελευθεροτυπίας