Το ψαχτήρι του κακομοίρη...

Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Τσάτσαρης, ο γητευτής των άλογων*...

*(Άλλο πράγμα το άλογο, άλλο ο άλογος...)

Ε λοιπόν κοίτα να δεις πώς τα φέρνει η ζωή τα πράγματα! 4 χρόνια πρίν έγραφα για τον Τσάτσαρη και τις ακραίας αοριστολογίας απίθανες τσαρλατανολογίες του. Και τόσο καιρό μετά, εμφανίζεται ένα άρθρο για τον Τσάτσαρη στα "Νέα"...

Μη φανταστείτε πως το άρθρο ήταν ιδιαίτερα καυστικό: με εξαίρεση τον τίτλο του, θα έλεγα πως ήταν αρκετά νορμάλ (για τον μέσο αναγνώστη πάντα, για το δικό μου ύφος ήταν αρκετά "μαλακό"). Και όμως, μερικές μέρες μετά, η στήλη της Αλληλογραφίας των "Νέων" κατακλείστηκε απο γράμματα "θιγμένων" στο όνομα του Προφήτη αναγνωστών, που διέρυγναν τα ιμάτια τους για την αυθεντικότητα του Ιωάννη...

Φαίνεται όμως πως το άρθρο κέντρισε το ενδιαφέρον και σε μη-πιστούς. Ο Στ. Φραγκόπουλος ανέβασε σχετικό post. Και φυσικά οφείλω να συμφωνήσω μαζί του ώς προς τον ορισμό που δίνει στην λέξη "Μάγος" και τον χαρακτηρισμό του Τσάτσαρη ώς μάγου, αν και προσωπικά θα προτιμούσα να τον χαρακτηρίσω γητευτή: μιας και ο άνθρωπος είναι παντελώς αμόρφωτος (κάτι που εύκολα διαπιστώνει κανείς απλά και μόνο απο τον τρόπο που χρησιμοποιεί τη γλώσσα), δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση για την έλξη που ασκεί στους πιστούς του, πέραν αυτής της προσωπικής γοητείας. Ο άνθρωπος θα πρέπει να έχει πολύ έντονη προσωπικότητα για να μπορεί να πείθει τόσο κόσμο για την (μοναδική κιόλας) αλήθεια του λόγου του...

7 σχόλια:

Rodia είπε...

Για την προσωπικότητα που γράφεις, νομίζω ότι οι "άλλοι", οι απελπισμένοι, είναι που κατασκευάζουν τέτοιου τύπου "προσωπικότητες".
Οσο για το "αμόρφωτος", δεν είναι λίγοι οι μορφωμένοι (και άξιοι της πατρίδος άνδρες και γυναίκες!) που εμπιστεύονται παρόμοια "αγνά" άτομα...
βλ. σχόλιό μου στο sfrang.
Χαίρομαι που σε ξαναβρίσκω:)

Φιλαλήθης είπε...

θυμάμαι την περίπτωση αυτή είχες αφηνιάσει ,μάλιστα είχα ανεβάσει και εγώ (στο αλήστου μνήμης focus) ένα κατεβατό για τις παπαριές που έλεγε και με έκραζαν σύσσωμοι οι υποστηρικτές του.
Τι να πω...αποδεικνύεται άλλη μια φορά το ποιόν των κωλοφυλάδων και η ηλιθιότητα των δημιο-γράφων!!!

Νίκος Γεωργίου είπε...

Ρε παιδια, διαβάζω τοση ωρα στο blog τις διάφορες δημοσιεύσεις (σχολίασα και σε μερικές) και καταλαβαίνω οτι δεν έχετε ιδέα περι τίνος πρόκειτε.

Πραγματικα,ξεπεράστε ρε μάγκες το όποιο κόλλημα και διαβάστε τι λεεί ο άνθρωπος.Μη προτρέχετε.

Τι χαζομαρες περι αιρεσης και μπούρδες ειναι αυτα.Πως μπορει κάποιος να έχει αποψη με αποσπάσματα???

Μπήκα και στα Νεα και εγραψα κι εκέι.Μπέσσα σας μιλάω,δεν έχω κατι να κερδίσω.Εγω επέλεξα να πιστέψω αυτά που διάβασα γιατι μου κάνουν.

Δείτε πρώτα αν έχει να σας δώσει ομως κάτι και μετα αν δε σας κάνει,απορρίψτε τον.Οχι ομως πριν.Εσας αν σας κατηγορούσαν για κάτι χωρίς πρωτα να σας ακούσουν τι θα λέγατε...?

Αnyway, καντε οτι καταλαβαίνετε.Δεν θελω να σας αλλάξω το τρόπο που σκέφτεστε.Αλήθεια.Απλα θελω να σας προτρέψω να δειτε τα πράγματα με περισσότερη ηρεμία.

Να 'στε πάντα καλά.

Ανώνυμος είπε...

"Εγω επέλεξα να πιστέψω αυτά που διάβασα γιατι μου κάνουν".

Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω, αλλά οι απαντήσεις που ενστερνίζεσαι, πηγάζουν απο το ερώτημα "Τι θα με κάνει να νιώσω καλά;", και όχι απο το το ερώτημα "τι πραγματικά συμβαίνει;". Ελπίζω να μπορείς να διακρίνεις την διαφορά...

ΣΤΑΚ είπε...

Χα χα ο γητευτης των άλογων μου αρεσε πολυ. Πραγματικα ειναι πολυ αμορφωτος αλλα επισης πρεπει να εχει τρομερη φαντασια ο ανθρωπος..θα του πεσε φαινεται βαρια η ραφτικη και θα ειπε κατι αλλο πρεπει να σκεφτω για να ζησω...τι να πω αυτο με το χαρισμα που ειπατε συνφωνω κατι πρεπει να εχει, και αυτο γιατι 2 φιλοι μου επιχειρηματιες ειναι μαγεμενοι απο αυτον, ο ενας ειναι και αρκετα μορφωμενος, πραγματικα ειναι να σου κανει εντυπωση αυτο..για αυτο λεω δεν πρεπει να υποτιμηθει. Παντως νομιζω οτι οταν ο κοσμος ακουει διαφορα ακαταλαβιστικα πραγματα ( οπως τα λεει τουρλουμπουκι ) εχει την ταση να μαγευεται.

Stelios Frang είπε...

Μην πιστεύεις ότι ξεχάστηκε ο μάγος ή ξέχασε ο ίδιος: Γράφει ο ίδιος ή βάζει άλλους να γράφουν για να αποσυρθούν τα δημοσιεύματα σε βάρος του μπαρμπα Γιάννη!

(9/1/2013)
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΣ.
Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΟΙ ΕΡΕΥΝΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΣΕ ΜΕ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΡΕΥΝΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΘΕΣΗ , ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΚΟΠΑΔΙ ΗΛΙΘΙΩΝ.
ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΟΤΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΨΕΜΜΑΤΑ. ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΘΕΤΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

Stelios Frang είπε...

Το προηγούμενο κείμενο της "Christine" μπήκε μαζί με τα άλλα σχόλια στη διεύθυνση που έχεις αναφέρει κι εσύ!