Το ψαχτήρι του κακομοίρη...

Σάββατο 16 Απριλίου 2005

Πανικός...

Έχω ιδιαίτερη αδυναμία στα παιχνίδια στρατηγικής και στα adventure για PC. Τα τελευταία 15 χρόνια λοιπόν, υπήρξαν αρκετά τέτοια παιχνίδια (καθώς και άλλα που άνηκαν σε άλλες κατηγορίες) των οποίων η επικείμενη άφιξη είχε δημιουργήσει ένα ορισμένο κλίμα έντασης στην αγορά. Κοινώς, υπήρξαν κάμποσα παιχνίδια τα οποία ήταν υπερ-επιτυχημένα πρωτού ακόμα κυκλοφορήσουν. Και φυσικά υπήρξαν ορισμένα παιχνίδια τα οποία κυριολεκτικά σάρωσαν την αγορά, ενώ κάποια θεωρούνται πλέον all time classic. Αυτό όμως που συμβαίνει τώρα, κυριολεκτικά δεν το έχω ξαναδεί. Θυμάμαι την πρώτη φορά που είχα παίξει Warcraft: ήταν (για την εποχή του) απίστευτο παιχνίδι. Όταν βγήκε το Warcraft II, χαρακτηρίστηκε αμέσως ως το απόλυτο RTS του είδους του. Και φυσικά το Warcraft III άφησε και αυτό ανεξίτηλα τα ίχνη του στον κόσμο των gamers. Ο πανικός όμως που επικρατεί με το World of Warcraft, δεν έχει προηγούμενο. Πραγματικά, δεν θυμάμαι να έχει γίνει στο παρελθόν τέτοια φασαρία για παιχνίδι που λειτουργεί αποκλειστικά σε Massive Multiplayer Mode. Όταν κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά πριν απο μερικές εβδομάδες, δεν άγγιξε καν τα ράφια των καταστημάτων: όλα τα κομμάτια έφυγαν σε προ-παραγγελίες. Εχτές το πρωί κυκλοφόρησε η δεύτερη παρτίδα παραλαβής για την εγχώρια αγορά: ούτε και τώρα πρόκειται να δεί κανείς το παιχνίδι σε ράφι. Η παρτίδα με το ζόρι χωράει να καλύψει τις καινούργιες προ-παραγγελίες! Στην καλύτερη περίπτωση, η επόμενη παραγγελία θα έρθει σε 2-4 εβδομάδες, όπου και πάλι υπάρχει περίπτωση να φύγουν όλα τα κομμάτια που θα έρθουν πρωτού βγούν καν στις βιτρίνες των καταστημάτων. Κυριολεκτικά πανικός. Και να σκεφτεί κανείς πως, το World of Warcraft σε καμία περίπτωση δεν είχε την διαφήμιση του Doom III ή του Half Life II...

2 σχόλια:

J95 είπε...

O 2ετής ξάδερφός μου πάντως έχει πραγματικά καταστραφεί με το WOW. Παίζει 10-15 ώρες τη μέρα. ΑΠ' ό,τι κατάλαβα το παιχνίδι είναι πολύ Matrix-οειδές.

Ανώνυμος είπε...

Χτες το πρωί το αγόρασα από τον Παπασωτηρίου. Ακόμα δεν έκανα ούτε την εγκατάσταση, αλλά προβλέπω να γεμίζει 1-2 ώρες από το χρόνο μου καθημερινά. Το κακό είναι ότι έχω PSTN και πως η δουλειά μου ως βοηθός σερβιτόρου δε μου αφήνει πολλά περιθώρια για ξεκούραση. Από την άλλη, ίσως να μη με αφήνει να κολλήσω. Πάντως, αναμένεται να δουλεύω πλέον με πολλή όρεξη και να ανυπομονώ να γυρίσω σπίτι. Οι πελάτες δε θα έχουν βιώσει καλλίτερη εξυπηρέτηση!!! :)