Το ψαχτήρι του κακομοίρη...

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2005

Η γυμνή αλήθεια...

Είναι γνωστό πως η Πράβδα υπήρξε επί Κομμουνισμού επίσημο όργανο της Κεντρικής Επιτροπής της Ε.Σ.Σ.Δ. Μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, έγινε απλά μια εφημερίδα που στην προσπάθεια της να διατηρήσει την οντότητα της (και τα φύλλα που πουλούσε) δεν άργησε να ενδώσει σε κάθε είδους φαντασιοπληξία και προκατάληψη που θα της χάριζε λίγες επιπλέον πωλήσεις. Μεταφορφώθηκε λοιπον εν μέρει σε τυπικό ταμπλόιντ, σαν αυτά που διαπρέπουν στην Δύση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ότι ο μίστερ Λιακό ψαρεύει συχνότατα στην ηλεκτρονική της έκδοση για να αλιεύσει πιπεράτες "ειδήσεις" με τις οποίες θα ντύσει τις συγκλονιστικές του προφητο-αποκαλύψεις... Πρόσφατα η εφημερίδα πήρε συνέντευξη απο τον Vladimir Kryuchkov πρώην αρχηγό (για 17 χρόνια!) της KGB, και φυσικά οι ερωτήσεις που του έγιναν είχαν ως αντικείμενο όλα αυτά τα παραφυσικά με τα οποία γεμίζει καθημερινά της στήλες της η Πράβδα, προς τέρψην των αναγνωστών της. Η συνέντευξη αναδημοσιεύεται στην σελίδα http://www.mosnews.com/interview/2005/12/06/kgbchief.shtml , υπο τον τίτλο "Πρώην αρχηγός της KGB αποκαλύπτει Υπερφυσική Αλήθεια" και με υπότιτλο "Ο πρώην αρχηγός της KGB Vladimir Kryuchkov πέρασε 20 χρόνια στις Σοβιετικές μυστικές υπηρεσίες. Σε συνέντευξη με την Komsomolskaya Pravda daily αποκαλύπτει τι γνωρίζει η KGB για τα UFO κα για άλλα υπερφυσικά φαινόμενα, για την ζωή στο διάστημα και για τις μυστικές μεθόδους των μυστικών πρακτώρων". Παραθέτω μεταφρασμένα στα πιο σημαντικά σημεία της συνέντευξης (μπορείτε φυσικά να διαβάσετε και το αγγλικό κείμενο στην παραπάνω διεύθυνση).

"Τα Μ.Μ.Ε. μας μιλάνε συνεχώς για UFO και για μια πλειάδα απο άλλα υπερφυσικά φαινόμενα. Ερευνητές και κοσμονεύτες μπορεί να έχουν διαφορετικές γνώμες επι του θέματος, όλοι όμως είναι σίγουροι για ένα πράγμα: Οι ακριβείς πληροφορίες μπορούν να ανακτηθούν απο τις Μυστικές Υπηρεσίες. Υπήρξατε επικεφαλής της Σοβιετικής Μυστικής Υπηρεσίας για την μεγαλύτερη χρονική περίοδο, 17 χρόνια, απο το 1971 ως το 1988. Υπήρξατε επίσης Πρόεδρος της KGB απο το 1988 ως το 1991. Θα πρέπει να είστε σε θέση να μας πείτε την τελική αλήθεια - υπάρχουν UFOs εκεί έξω;

Ποτέ δεν γίναμε κάτοχοι οποιασδήποτε απόδειξης ότι τα UFOS ή άλλα υπερφυσικά φαινόμενα υπάρχουν πραγματικά. Οι Αρχές μου ζήτησαν πολλές φορές να αποδείξω ή να διαψεύσω αναφορές του τάδε ή του δείνα ανεξήγητου περιστατικού στον πλανήτη. Συχνότερα λάμβανα αιτήσεις σχετικά με UFOs και Yetis, τους "χιονάνθρωπους". Και εγώ έστελνα τους καλύτερους ειδικούς και πράκτορες για να ανακαλύψουν απο που προέρχονταν αυτές οι αναφορές οι οποίες ανυσηχούσαν τόσο πολύ την κοινωνία. Στο τέλος, αποδυκνυώταν πως ήταν καθαρή φαντασία. Μερικές φορές έναν αδαής παρατηρητής θα μετάφραζε ένα ασυνήθιστο φαινόμενο με μυστικιστικό τρόπο, μερικές φορές ένα εντελώς συνηθισμένο γεγονός θα ονομαζόταν υπερφυσικό απλά για να γίνει είδηση. Και πολλές φορές οι άνθρωποι θα πρόσθεταν πως η KGB γνώριζε για το υπεφυσικό φαινόμενο, αλλά ήθελε να το κρατήσει μυστικό. Με πλήρη ευθύνση πρέπει να δηλώσω, πως ποτέ κατά την διάρκεια της μακράς περιόδου της εργασίας μου με την μυστική υπηρεσία δεν εντοπίστηκε κάτι πραγματικά υπερφυσικό, είτε στην Ρωσία, είτε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Και όταν λέω "άλλη χώρα", βασίζομαι σε πληροφορίες απο τους ανώτατους αξιωματούχους, τον στρατό, τους ερευνητές, και φυσικά της μυστικές υπηρεσίες σε ξένα κράτη. Η ουσία είναι πως, σε κάθε "σημαντική" χώρα οι Πρέδροι, οι Πρωθυπουργοί και οι αρχηγοί των Μυστικών Υπηρεσιών έχουν ζητήσει έρευνες σε έντονα ασυνήθιστα περιστατικά. Και σε κάθε περίπτωση, σε κάθε κράτος, ικανοι άνθρωποι έδιναν πάντα την ίδια απάντηση - όχι. Έχω ο ίδιος προσωπικά διαβάσει τέτοιες αναφορές. Τελικά κατέληξα στο συμπέρασμα πως, για καλό ή για κακό, δεν υπάρχει τίποτε το υπερφυσικό στην Γη.

Τότε πως εξηγείτε την ετήσια αυτο-ανάφλεξη του Άγιου Φωτός στην Ιερουσαλήμ?

Φοβάμαι πως θα σας απογοητέυσω. Είναι απλά μια έξυπνη δουλειά, ή αν μπορώ να πω κάτι τέτοιο, ένα κόλπο του τοπικού κλήρου. Δεν έχει τίποτα να κάνει με θεϊκές δυνάμεις. Θα μπορούσα να προχωρήσω και να πω πως οι ερευνητές της KGB θα μπορούσαν να οργανώσουν μερικά θαύματα στην Μόσχα τα οποία κυριολεκτικά θα έσβηναν την φωτία της Ιερουσαλήμ. Αυτό όμως θα ήταν απλά ένα παιχνίδι με τα θρησκευτικά αισθήματα των πιστών. Αυτή είναι απόλυτη ασέβεια, το να βασίζεται κανείς στην άγνοια ορισμένων φυσικών φαινομένων και σε μυστικές επιστημονικές εφευρέσεις. Παρόλα αυτά, δεν αποκλείω την πιθανότητα του να έχουμε γείτονες στα ατελείωτα βάθη του διαστήματος. Το διάστημα αφθονεί απο μορφές ζωής, αλλά φυσικά δεν έχουν τίποτα κοινό με τις ιστορίες που ανήθικοι ερευνητές και διανοητικά διαταραγμένοι άνθρωποι μας λένε. Στην πραγματικότητα το μοναδικό περιστατικό το οποίο ενέπνευσε σοβαρές θεωρείες ήταν αυτό του μετεωρίτη της Tunguska.

Οι Σοβιετικές αρχές σαν ανέθεσαν να συλλέξετε πληροφορίες σχετικά με τον κομήτη της Tunguska απο τις ΗΠΑ;

Όχι. Γιατί δεν υπήρχε κανένα απολύτως στοιχείο για να ξεκινήσουμε. Αν είχαμε κάτι, θα είχαμε προπαθήσει να ερευνήσουμε, αλλά δεν είχαμε. Και ούτε και οι ΗΠΑ, ή οποιαδήποτε άλλη χώρα. Και μιας και το έφερε η κουβέντα, οι ΗΠΑ προσπάθησαν να διεξάγουν "παραψυχολογικά πειράματα".αλλά δεν είχαν καμία πρόοδο. Ούτε άλλωστε και τα τα δικά μας ερευνητικά κέντρα, αν και διεξάγαμε κάποια έρευνα. Υπάρχουν περισσότερες υπερβολές παρά επιτεύγματα σε αυτό τον τομέα. Πιο συγκεκριμένα, δεν έγιναν καθόλου ανακαλύψεις, παρόλες τις προσπάθειες των καλύτερων και πλεόν εξαιρετικών σκεπτόμενων ατόμων της KGB. Πρόκειται για ένα πεδίο όπου γενεές ολόκληρες μπορούν να το ερυνούν για χρόνια, και να μην ανακαλύψουν τίποτα. Οπότε θα πρέπει να είναι κανείς προσεκτικός όταν το προσεγγίζει, και να μην δίνει υποσχέσεις σε κανέναν, αλλά να συνεχίσει επίμονα την έρευνα. Τότε ίσως να μπορείς να απαντήσεις σε μερικές απο τις προσδοκίες, αποκαλύπτωντας κάτι καινούργιο. Τουτέστοιν, όλες αυτές οι φήμες για ζόμπι-πράκτορες της KGB και για ολόκληρες κλειστές πόλεις ειδικών αποστολών, είναι επιστημονική φαντασία, απλά παιχνίδια που παίζονται με ένα αδαές και φοβισμένο κοινό. Την ίδια στιγμή το πεδίο μου φαίνεται αρκετά υποσχόμενο. Ξέρουμε τόσα λίγα για το ανθρώπινο σώμα, ενώ τα πειράματα μας δείχνουν πως έχει μεγάλες δυνατότητες. Οπότε, αυτό που έχω να πω είναι πως, αν υπήρξε ποτέ το οτιδήποτε, οι πράκτορες μας θα με είχαν ειδοποίησει άμεσα.

Και το υπόλοιπο μπορείτε να το διαβάσετε και οι ίδιοι στην διεύθυνση που παράθεσα παραπάνω. Για ένα πράγμα λοιπον μπορείτε να είστε σίγουροι: Ποτέ δεν θα δείτε τον Λιακόπουλο να αναφέρεται σε αυτή την συνέντευξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: