Το ψαχτήρι του κακομοίρη...

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2005

The MLM case...

Ας φανταστούμε λοιπόν την εξής κατάσταση: Έχουμε έναν άνθρωπο 22 ετών, παντρεμένο, και με ένα παιδάκι 2 ετών. Η τυπική εκπαίδευση του σταματά στο Γυμνάσιο. Εργάζεται από τα 11 του ως ηλεκτρολόγος, ενώ έχει βγάλει και κάποιο ΤΕΕ Ηλεκτρολογίας. Επίσης, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υπνωτισμού, από τα οποία αποκόμισε «πτυχίο» με τίτλο Master Hypnotist και συμμετοχή στην Εθνική Ένωση Υπνωτιστών ΗΠΑ (και πιθανότατα ασχολείται με "παράξενα" και "μυστήρια"). Παράλληλα είναι και τυπικά πιστός Χριστιανός Ορθόδοξος, πιθανότατα του τύπου «Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια». Τον τελευταίο καιρό δραστηριοποιείται σε κάποιο MLM scheme, προσπαθώντας προφανώς να «πετύχει» και να «πλουτίσει». Πιστεύει ακράδαντα πως υπάρχουν δυο πραγματικότητες: η πραγματικότητα που γνωρίζουμε όλοι, και η «πνευματική» πραγματικότητα, στην οποία δραστηριοποιείται ο «ανώτερος εαυτός» μας. Αυτός ο «ανώτερος εαυτός» είναι και ο μοναδικός υπεύθυνος για την «επιτυχία» και την «πνευματική εξέλιξη» του ατόμου, και όχι η σκληρή δουλειά και η μελέτη. Πιστεύει επίσης πως τα δυο ημισφαίρια του εγκεφάλου λειτουργούν ανεξάρτητα, πως το δεξί ημισφαίριο κατά κάποιο τρόπο «κοιμάται» και πως θα πρέπει να το «ξυπνήσουμε» για να δραστηριοποιήσουμε τον «ανώτερο εαυτό». Ακόμα πιστεύει πως δεν υπάρχει ύλη, πως τα πάντα είναι ενέργεια, και πως εκ τούτου μπορούμε μέσω του «ανώτερου εαυτού» να προσαρμόσουμε την πραγματικότητα στις δικές μας, προσωπικές απαιτήσεις. Ο Uri Geller κατ’ αυτόν είναι αυθεντικός και όχι απατεώνας, ενώ ο Αϊνστάιν χρησιμοποιούσε προφανώς τον «ανώτερο του» εαυτό για να πετύχει όσα πέτυχε.

Το σημείο – κλειδί είναι η τρέχουσα επαγγελματική δραστηριότητα του ατόμου που εξετάζουμε: το MLM scheme. Έχει οικογένεια. Δεν κατέχει ιδιαίτερη μόρφωση (ώστε να είναι σε θέση να αναζητήσει κάποια εργασία με ανώτερες απολαβές). Προφανώς το επάγγελμα του ηλεκτρολόγου δεν ικανοποιεί ούτε τις προσωπικές του φιλοδοξίες, ούτε και τις οικογενειακές του υποχρεώσεις. Από την άλλη όμως, του λείπουν όλα αυτά τα εφόδια τα οποία θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν σε κάποια καλύτερη εργασία, και κατά συνέπεια σε μια ποιο άνετη ζωή. Ο ίδιος το γνωρίζει αυτό. Δεν μπορεί όμως να παραδεχτεί πως ο μοναδικός υπεύθυνος για την κατάσταση του είναι ο ίδιος. Ίσως βέβαια να αντιτείνει κάποιος πως, ενδεχομένως να μην μπορούσε η οικογένεια του να τον σπουδάσει, γι αυτό και μπήκε από νωρίς στην αγορά εργασίας. Δεκτόν, δεν αντιλέγω. Από την άλλη όμως, μπορεί απλά να μην έπαιρνε τα γράμματα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο γάμος και το παιδί ήταν προσωπική επιλογή. Και σε μια τέτοια ηλικία (στα 20 χρόνια) η απόφαση για γάμο και τεκνοποίηση όταν δεν υπάρχουν τα οικονομικά εχέγγυα, δεν είναι και η ορθότερη. Όπως και να’χει πάντως, η κατάσταση είναι δεδομένη. Τουτέστιν: ο άνθρωπος δεν διαθέτει ιδιαίτερες γνώσεις. Δεν κατέχει σχεδόν τίποτα από θετικές επιστήμες (πόσο μάλλον από θεωρητικές), ενώ και η σχέση του με τα ηλεκτρολογικά είναι προφανώς επιφανειακή και καθαρά βιοποριστική. Δεν είναι καν σε θέση να συντάξει σωστά ολοκληρωμένες παραγράφους, ή να γράψει χρησιμοποιώντας πεζούς χαρακτήρες. Κάνει συχνά ορθογραφικά και νοηματικά λάθη, ενώ σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό διαπράττει λογικά σφάλματα. Επίσης, αδυνατεί να κατανοήσει τους συνομιλητές του, ενώ όταν διαπιστώνει πως δεν μπορεί να αντικρούσει αυτά που του αντιπαρέρχονται, απλά ανοίγει ένα καινούργιο θέμα συζήτησης, πολλές φορές χρησιμοποιώντας τα ίδια «επιχειρήματα» τα οποία μονίμως κινούνται στην σφαίρα του αναπόδεικτου και της εικασίας. Παράλληλα έχει και μια οικογένεια να θρέψει. Τα έξοδα τρέχουν. Και σε αυτό το σημείο παρουσιάζεται η «μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία»....

11 σχόλια:

filalithis είπε...

Μηπως βρισκει και γκομενα με την μεθοδο της υπνωσεως;

Lao είπε...

και το όνομα αυτού..Σέλευκος!! (λέω εγώ)

Scott A. Edwards είπε...

Congradulations on a well written, interesting and superb blog! Have you heard about the shocking news?

1000's of real people are earning quiet fortunes from home using the most ingenious automated system ever invented.

Are you curious to find out what this is all about?

Why not? You have nothing to lose.

You can sign up for this system absolutely free of charge and check it all out for yourself.

To start off, we have a video presentation for you to watch. Just turn up the speakers if you can, and click on the link below.

Have fun and open your mind.

It is all right here: network marketing It successfully covers network marketing related stuff.

Come and check it out now, Scott :-)

Ανώνυμος είπε...

Congradulations on your blog! NOW, check this out, You can join a program that starts at only $7 then the costs go down. Down, Down, Down. It only takes 5 minutes to set up your international account!

To find out more visit: low cost mlm site. It successfully exposes FREE information and covers low cost mlm related stuff.

Scott Edwards είπε...

New Blog Submission Software Takes Total Domination To A whole New Level, And Allows Complete Control Over Any Market and Any Product You Sell.--Renders All Other Marketing Methods Totally Useless by Comparison"
Click here: FREE DEMO

Ανώνυμος είπε...

Wow what a cool blog you have here! I am impressed. You really put a lot of time and effort into this. I wish I had your creative writing skills, progressive talent and self- discipline to produce a blog like you did. Your blog really does deserve an honest compliment. If you have some time, stop by my site. It deals with stuff like, click here: make a living online and then feel free to e-mail me with your words of wisdom.

P.S. I'll sure put the word out about your site and I would appreciate any business you may send my. way... Later, Scott.

Silver Fox είπε...

Our network has been looking for a MLM business like yours to list in our World Directory & our forum.

Hey, there is no cost and it will only take a few minutes for you to register!

Your Silver Fox Business Building Team helping build your MLM business!

Greg Liddle είπε...

Hey, you have a great blog
I have a site that's about
how to lower car maintenance
If you're interested come and check it out.

Ανώνυμος είπε...

If you want to save money on gas and make money too, take a look at this:
http://www.gasclubusa.net/go/cmp/

Business Opportunity είπε...

We are creating life-changing incomes with our own incredibly unique and lucrative online business opportunity!

Ανώνυμος είπε...

A motivated mind can achieve what the
masses can't perceive.