Το ψαχτήρι του κακομοίρη...

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2005

Χριστούγεννα...

Τι είναι σήμερα τα Χριστούγεννα σήμερα; Πέρα απο όλα αυτά τα γραφικά που ακούμε απο τα δελτία ειδήσεων περί γέννησης του θείου βρέφους, τα Χριστούγεννα είναι κατά κύριο λόγο η περίοδος κατά την οποία ο Καπιταλισμός δίνει στον εργαζόμενο την ευκαιρία να αγοράσει πριν τελειώσει η χρονιά όλα αυτά (ή μέρος αυτών) που δεν πρόλαβε να αγοράσει τους προηγούμενους 11 και μισό μήνες. Αυτό είναι άλλωστε και το νόημα του 13ου μισθού. Από αυτή ακριβώς την άποψη, είμαι εντελώς μέσα στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Τουτέστοιν, την τσάκισα πάλι την πιστωτική. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

α) Battle: A visual journey through 5.000 years of combat. R.G. Grant (DK Publications 2005)
β) Ιστορία του Ελληνικού Κράτους 1830-1920, τόμοι α-β. Γ.Β. Δερτιλής (Εκδ. Εστία 2005)
γ) Άρης, ο Αρχηγός των Ατάκτων. Δ. Χαριτόπουλος (Εκδ. Ελληνικά Γράμματα 2003)

δ) Κάθε τέλος και αρχή. Ελένη Τσαλιγοπούλου, 2005
ε) Σαν ηφαίστειο που ξυπνά. Άλκηστις Πρωτοψάλτη, 1997

Αυτά τα ολίγα, και η χρονιά κλείνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, παραβλέπωντας όλες τις στραβές της χρονιάς, την Εφορία που φέτος μου έκαψε την γούνα, το ΤΕΒΕ που έκανε το ίδιο, τα σύνηθη προβλήματα υγείας, τις εκατοντάδες χιλιάδες μαλακίες που άκουσα και διάβασα σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες και περιοδικά, τα δίποδα ζώα που συνάντησα, τα δίποδα ζώα που όχι μόνο συνάντησα αλλά που αναγκάστηκα να ξανασυναντήσω, και φυσικά τις μαλακίες που είπα, έγραψα και έκανα ο ίδιος...
Αντί των τυπικών - σε συσκευασία δώρου - ευχών λοιπόν, με το κλείσιμο αυτής της χρονιάς ολοκληρώνω το παρών post με μια βαθύτατα φιλοσοφημένη ρήση - στίχο των Απροσάρμοστων:

ΑΝΤΕ, ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΜΑΓΚΕΣ!

3 σχόλια:

J95 είπε...

Όλε!

Filosofos είπε...

Είναι δύσκολο να ζεις με ανθρώπους, γιατί το να σωπαίνει κανείς είναι
δύσκολο.
"FRIEDRICH NIETZSCHE"

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια Πολλά, κύριε Till!