Το ψαχτήρι του κακομοίρη...

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2006

Μα τι τρέχει με το Internet;

Μάλιστα. Τόοοοση διαφήμιση για αυτό το ρημάδι το WWWhy, μόνο και μόνο για να καταλήξουν στο εξής:

"Η ανάπτυξη του internet στην Ελλάδα μπορεί να προέλθει από δύο πηγές: α) από την αύξηση χρήσεων/διάρκειας σύνδεσης από τους τωρινούς χρήστες και β) από την αύξηση των χρηστών/νέων συνδέσεων.
Στην πρώτη περίπτωση, η αύξηση προβλέπεται ότι μπορεί να προέλθει «αυτόματα» εάν μειωθούν τα κόστη και βελτιωθεί η λεγόμενη «προσφορά της αγοράς», αναφερόμενοι κατά κύριο λόγο στα sites και στο περιεχόμενό τους.
Στην δεύτερη περίπτωση, η ανάπτυξη της αγοράς των χρηστών/συνδέσεων μπορεί να προέλθει άμεσα από την ομάδα των «πρόθυμων» μη χρηστών, και αργότερα από εκείνη των επιφυλακτικών. Οι αρνητές δεν θεωρούνται δυνητικό κοινό, δεδομένου ότι η αρνητική τους στάση είναι αρκετά δυναμική, αλλά κυρίως επειδή δημογραφικά είναι μεγαλύτεροι και άνθρωποι μεσο-κατώτερης μόρφωσης και απασχόλησης.
Από πλευράς φορέων, το κοινό θεωρεί ότι ο ΟΤΕ αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για το παρόν και το μέλλον του internet στην Ελλάδα, καθόσον χαρακτηρίζεται ως μονοπώλιο υπεύθυνο για τις εξελίξεις σε επίπεδο υποδομών και παροχών, ενέχοντας ταυτόχρονα το κύρος και την αξιοπιστία ενός Κρατικού φορέα, και είναι οργανισμός που χαίρει μιας ευρύτερα δυνατής εικόνας.
Εξ άλλου, το κοινό περιμένει και θεωρεί καταλληλότερο φορέα που θα πρέπει να δραστηριοποιηθεί πιο ενεργά για την ανάπτυξη του internet το ίδιο το Κράτος (μέσω των κατάλληλων φορέων) και τα Πανεπιστήμια, καθώς επίσης και τα Λύκεια. Αυτοί είναι οι φορείς που το κοινό δηλώνει ότι θα εμπιστευόταν και που θα το βοηθούσαν να «ξεπεράσει» τους παρόντες δισταγμούς και «φόβους» του σε σχέση με το internet.
Συνοπτικά, οι ενέργειες για την προώθηση του internet στην Ελλάδα θα πρέπει να συνίστανται τόσο σε βελτίωση υποδομών και περιεχομένου των sites, όσο και σε κόστη, καθώς επίσης και σε εκπαίδευση και επικοινωνία, προκειμένου να «καλύψουν» δύο ειδών ανάγκες: τις πρακτικές (κόστη, διαδικασίες, ενημέρωση), και τις συναισθηματικές (φόβοι, ανησυχίες, ανασφάλεια, τρόποι προστασίας, ανάδειξη θετικών και πλεονεκτημάτων). Οι ενέργειες αυτές θα πρέπει να αποτελούν μέρος ενός οργανωμένου σχεδίου-προγράμματος, και ως σύνολο θα μπορέσουν να καλύψουν ικανοποιητικά τόσο τους χρήστες, όσο και τους μη χρήστες, δίνοντας τις απαραίτητες απαντήσεις στα ερωτηματικά τους και θα πρέπει να είναι σχεδιασμένες σύμφωνα με τον χαρακτήρα της κάθε τυπολογίας όπως ορίζονται από την έρευνα.
Σίγουρα, όλες οι ενέργειες και η αντίστοιχη σχετική τους επικοινωνία αναμένεται να επηρεάσει όλη την κοινωνία, ακόμα και τους αρνητές, βοηθώντας τους, αν μη τι άλλο, να μην δημιουργούν και επαυξάνουν την αρνητική εικόνα λόγω της άγνοιάς τους".

Δηλαδή; Δηλαδή μειώστε τα κόστη, βελτιώστε τις υποδομές, και εξηγήστε στον κόσμο τι διάολο είναι αυτό το Internet. Και για αυτό το πράγμα χρειάστηκαν δυο πανεπιστήμια, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και δεκαπέντε χορηγοί. Οι οποίοι φυσικά έκατσαν και τα είπανε μεταξύ τους, μόνο και μόνο για να έχουν κάτι να λένε. Τι δηλαδή, μήπως περιμένετε αύριο το πρωί να διπλασιάσει ο ΟΤΕ τις ταχύτητες του και να κόψει τα κόστη στο μισό; Ας γελάσω...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν έγραψα εγώ για τα κόστη ,έτρεξαν κάποιοι να με διαψεύσουν!
Τέλος πάντων τόσος ντόρος και τόσο χρήμα για να μάθουν αυτό που θα τους έλεγα και εγώ ,αν με έπαιρναν τηλέφωνο ,με μια αστική μονάδα!ΡΙΧΤΕ ΤΙΣ ΓΑΜΗΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ!

glenn είπε...

Έριξα τα βρισίδια μου στο προηγούμενο ποστ, δεν ξαναβρίζω. Έκανα και ποστ για το θέμα όπου τους ξαναβρίζω πιο διακριτκά και ζητώ ποινή ισοβίων.

glenn είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.