Το ψαχτήρι του κακομοίρη...

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

Αρχέγονον Χάος...

Άν κάτσεις να σκεφτείς σοβαρά τι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα τα τελευταία χρόνια, δεν γίνεται να μην βάλεις τα γέλια (ή να μην κλάψεις). Όταν ο Χριστόδουλος νοσηλευόταν, οι επώνυμοι (πολιτικοί + ιερείς + διάφοροι άλλοι) έκαναν ουρές έξω από το νοσοκομείο για να τον επισκεφτούν. Στο μνημόσυνο προχτές, δεν πάτησε ψυχή. Τον έγραψαν κανονικά στα αρχίδια τους όλοι αυτοί που έπιναν νερό στο όνομα του. Λογικόν. Τώρα υπάρχει άλλος Αρχιεπίσκοπος για να γλύψουν, με τον Χριστόδουλο θα ασχολούνται; Από την άλλη έχεις την ιστορία με τον Ζαχόπουλο να τραβάει την ανηφόρα. Εντάξει, σιγά μην βγει τίποτα από αυτή την ιστορία. Εδώ ρε φιλέ περάσαμε στο ντούκου τα 4 μεγαλύτερα σκάνδαλα που γνώρισε ποτέ η χώρα από τότε που υπάρχει ως κράτος, με τα ξενοπηδήματα του κυρίου Γενικού περιμένεις να καθαρίσει η λέρα; Έχουμε και λέμε: Υποκλοπές, Πακιστανοί, Siemens και Δομημένα Ομόλογα. Αυτά, το καθένα από μόνο του, είναι ικανό να ρίξει κυβέρνηση σε χρόνο dt σε οποιοδήποτε άλλο κράτος της Ευρώπης, με εξαίρεση ίσως την Μακεδονία (ναι, Μακεδονία, τραβάτε κανα ζόρι;) και το Κόσοβο που είναι σε ντεμί κατάσταση ακόμα (και ώς γνωστόν στις ντεμί καταστάσεις, anything goes).

Εδώ όμως είναι Ελλάδα. Εδώ μπορείς να έχεις όσα σκάνδαλα θές, σε όση έκταση θές, για όσο διάστημα θές, και το μόνο πράγμα που να ενδιαφέρει τους εμπλεκόμενους ναι είναι τα ποσοστά των γκάλοπ. Η πλάκα είναι που υπάρχει και ένα πέμπτο σκάνδαλο εν εξελίξει, το οποίο μάλλον το περνάνε όλοι στο ντούκου: Το σκηνικό που παίζεται με τις συνεντεύξεις στις προσλήψεις των δημοσίων. Αυτό έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια του σκανδάλου, έχει γίνει πιά τραγέλαφος. Βάλε τώρα το σκηνικό που παίχτηκε πέρσι και με τις Πανελλήνιες, συνυπολόγισε και το άλλο απίστευτο σκάνδαλο με το ασφαλιστικό και τα άρπα κόλλα νομοσχέδια που ετοιμάζουν, και καταλαβαίνεις γιατί πράγμα μιλάμε. CHAOS. Ίδιο με το αρχέγονο χάος της χριστιανικής μυθολογίας. Και έχεις από πάνω και το περίφημο νομοσχέδιο για την Ελεύθερη Συμβίωση, που η ίδια η κυβέρνηση που το ζήτησε, το έχει τώρα κλειδωμένο στο συρτάρι! Ε μα λογικό είναι! Ξέρεις τι είναι να σου βγουν μεμιάς ο Άνθιμος, ο Ψωμιάδης και ο Καρατζαφέρης και με κοινό μέτωπο να σε κράζουν επειδή φέρνεις νόμο που και καλά θα καταβαραθρώσει τον ιερό θεσμό του γάμου, τα ιερά και τα όσια της πατρίδας μας, την ταυτότητα μας, την υπερηφάνεια μας, κλπ κλπ κλπ; Τι έγινε λέει; οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη νομοθετικά πλαίσια για την Ελεύθερη Συμβίωση; Στ΄ αρχίδια μας, εμείς είμαστε Έλληνες, όχι Ευρωπαίοι. Δέκα χρόνια το φώναζε ο Χριστόδουλος, ακόμα να το εμπεδώσετε; Για όλα φταίει ο Διαφωτισμός ζώα...

2 σχόλια:

Φιλαλήθης είπε...

Τώρα που τα ξαναλέμε ,ξέρεις τι θέλω ρε φίλε;
Να ποστάρεις την θέση σου για τις μεταμοσχέυσεις νεφρών στις Ινδίες και στα Πακιστάνια...είμαι σίγουρος οτι θα το αντιγράψω ώς έχει και στο δικό μου το τσαρδί!

sapere aude είπε...

> ... με εξαίρεση ίσως την Μακεδονία (ναι, Μακεδονία, τραβάτε κανα ζόρι;)

Κανένα α-πο-λύ-τως :-) :-) :-)

Υ.Γ. Πολύ καλό blog, loled loads.