Το ψαχτήρι του κακομοίρη...

Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

Τετραγωνίζοντας τον κύκλο (δεν είμαστε Σλάβοι/Μογγόλοι!)...

Κάποιος μου έστειλε αυτό το link, το οποίο και φαίνεται να κάνει τον κύκλο του εδώ και κανα-δυο χρόνια στο εγχώριο Internet. Μέσες - άκρες λέει πως βάση έρευνας του πανεπιστημίου Στάνφορντ, εμείς οι Έλληνες (trademark) δεν έχουμε γενετική σχέση με τους (Μογγόλους) Τούρκους, δεν έχουμε γενετική σχέση με τους Σλάβους, και επιπλέον πως οι Έλληνες εποίκησαν την υπόλοιπη Ευρώπη επειδή έχουμε κοινό DNA. Οπότε πάρε τον πούλο κ. Φαλμεραγερ (ω ναι, αυτή είναι η ουσία του άρθρου)!

Μερικά μικρά σχόλια λοιπόν:

1.
Το τι ρόλο ακριβώς έπαιξε το Στάνφορντ σε αυτή την έρευνα, τι ρόλο οι Έλληνες που λέγεται πως παίρνουν μέρος, και ποια ακριβώς ήταν τα συμπεράσματα, μάλλον δεν θα το μάθουμε από την Απογευματινή. Ο προσανατολισμός του άρθρου είναι ξεκάθαρος, και αμφιβάλλω για το αν οι επιστήμονες του Στάνφορντ είχαν κατά νου τον Φαλμεράγερ...

2.
Δυστυχώς για τους "εθνικόφρονες" φύλακες του Ελληνικού DNA, οι Τούρκοι δεν είναι Μογγόλοι. Δεν υπάρχει έρευνα που να υποδεικνύει κάτι τέτοιο. Αντίθετα, γενετικά οι Τούρκοι σε ποσοστό 94.1% ομοιάζουν με τους λοιπούς Ευρωπαίους και κατοίκους της Εγγύς Ανατολής (βάση έρευνας του Στάνφορντ πάλι!)

3.
Και πάλι δυστυχώς για τους παραπάνω, οι Σλάβοι δεν αποτελούν έθνος, αλλά γλωσσική οικογένεια. Γενετικά οι Σλάβοι είναι απίστευτα μπερδεμένοι, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που δεν έχει νόημα να μιλάμε καν για βασική γενετική καταγωγή.

4.
Το ότι οι Έλληνες αποίκησαν την υπόλοιπη Ευρώπη, δυστυχώς δεν προκύπτει από το ότι το DNA μας ομοιάζει. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, τότε και οι Τούρκοι θα μπορούσαν να ισχυριστούν οι αυτοί αποίκησαν την Ευρώπη, επειδή και το δικό τους DNA ομοιάζει των Ευρωπαίων. Μιλάμε δηλαδή για γελοία πράγματα...

5.
Όπως έγραψα και στο προηγούμενο post, κανείς δεν πρέπει να παίρνει σοβαρά τις εφημερίδες σε θέματα που άπτονται ειδικού (και μάλιστα επιστημονικού) ενδιαφέροντος. Για την εφημερίδα, σημασία έχει η είδηση, και όχι η τεκμηρίωση της. Τουλάχιστον για την Ελληνική εφημερίδα...

6.
Μου είναι απλά αδύνατο να πάρω στα σοβαρά άρθρο εφημερίδας το οποίο αρχίζει το κυρίως κείμενο του με την λέξη "Εντυπωσιακό!"...

6 σχόλια:

sapere aude είπε...

Εσύ λέγε ότι θέλεις, εγώ είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι είμαστε απευθείας απόγονοι του Πλάτωνα, του Περικλή και πάνω απ' όλα του Αρχίδαμου.

Ανώνυμος είπε...

Μια εξεταση ταυτοποιησης DNA εθελοντων νεομακεδονων και Ελληνομακεδονων με αυτο των αρχαιων Μακεδονων θα ελυνε το "σκοπιανο"...αφου ειμαστε τοσο σιγουροι για το αποτελεσμα γιατι δεν το προτεινουμε στο Νιμιτς???

civil είπε...

πέστα μεγάλε! είχα καιρό να σε διαβάσω και χάρηκα πολύ που συνεχίζεις!

talos είπε...

Πρόκειται μάλλον για αυτό το άρθρο.

Για την καθαρότητα δες αυτό.
Αυτοί οι χάρτες διασποράς από την ίδια εν λόγω εργασία, δείχνουν το πόσο επιλεκτικό είναι το εμείς μεταδώσαμε το DNA μας στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η ίδια εργασία, την οποία συνυπογράφει ο ίδιος Ο Cavalli Sforza που είναι ο πατέρας του κλάδου και αν μάθαινε τις ερμηνείες της Απογευματινής θα φρίκαρε, δεν λέει τίποτα για Τούρκους και Μογγόλους, από όσο είδα, ίσως υπάρχει ξεχωριστή δημοσίευση;

eth είπε...

παιδια ας σοβαρευτουμε...δεν μπορουμε να μιλαμε για ¨καθαρομαιμους Ελληνες¨μετα απο τοσες φυλες που εγκατασταθηκαν κατα καιρους στον Ελληνικο χωρο..μπορουμε ομως να εχουμε την εθνικη μας συνειδηση ψηλα και να ειμαστε υπερηφανοι που ειμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

Alexandra είπε...

Einai entelws xazo na thewroume tous eautous mas katharoaimatous ellines, apogonoi twn arxaiwn ellinwn...Katarxas dioti me toooooossssssous polemous pou exei perasei h xwra mas einai entelws sigouro oti arketoi rwmaioi, tourkoi, italoi kai germanoi stratiwtes biasane arketes xwriatopoules!Ektos apo auto oloi mas exoume dei ta arxaia glupta ths elladas....Opote giati otan bgainw exw sthn Athina einai entelws spanio na dw enan psulo galanomati me xantho mpoukle malli?????