Το ψαχτήρι του κακομοίρη...

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2004

Εν αρχή...

Οι Theodore Schick και Lewis Vaughn γράφουν για τις πεποιθήσεις της Νέας Εποχής στο έργο τους «How to Think about Weird Things: Critical Thinking for a New Age» τα παρακάτω: «Δεν υπάρχει αντικειμενική αλήθεια. Φτιάχνουμε ο καθένας την δική του αλήθεια. Δεν υπάρχει αντικειμενική πραγματικότητα. Φτιάχνουμε ο καθένας την δική του πραγματικότητα. Υπάρχουν πνευματικοί, μυστικιστικοί ή εσωτερικοί τρόποι γνώσης που είναι ανώτεροι από τους συνηθισμένους μας τρόπους γνώσης. Αν μια εμπειρία φαίνεται αληθινή, τότε είναι αληθινή. Αν μια ιδέα σας φαίνεται σωστή, τότε είναι σωστή. Είμαστε ανίκανοι να αποκτήσουμε γνώση της αληθινής φύσης της πραγματικότητας. Η ίδια η επιστήμη είναι παράλογη ή μυστικιστική. Είναι άλλη μια πεποίθηση ή κάποιο σύστημα πίστης ή μύθου, χωρίς μεγαλύτερη αιτιολόγηση από οποιαδήποτε άλλη. Δεν έχει σημασία αν οι πεποιθήσεις είναι αληθινές ή όχι, από την στιγμή που για εσάς έχουν κάποιο νόημα».Αυτό το Blog κατατάσσει τις εικασίες του New Age στο πλαίσιο των ψευδοεπιστημονικών "θεωριών" που κυριολεκτικά σαρώνουν τον κόσμο τα τελευταία 50 χρόνια: Απο την Αστρολογία μέχρι το Ρέικι, απο τις μηχανές αέναης κίνησης μέχρι τις συσκευές αντιβαρύτητας, απο την "Ελληνική" κατάκτηση της Αμερικής μέχρι τους "Έλληνες" Αραουκανούς της Χιλής. Στο Till: The Blog δεν θα διαβάσετε θεωρίες που θα χαιδέψουν τα αυτιά σας. Δεν θα βρείτε το ωροσκόπιο σας, και δεν θα διαβάσετε για το ένδοξο παρελθόν των εξωγήινων Ελλήνων προγόνων μας. Αυτό το Blog καταγράφει τον κόσμο όπως είναι, και όχι όπως θα θέλαμε να είναι...

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

KAI TI ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΜΑΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ;
ΑΝ ΗΞΕΡΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ , ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΑΡΙΖΕΣ, ΘΑ ΕΣΠΕΥΔΕΣ ΝΑ ΔΙΑΚΩΜΩΔΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΕΑ, ΟΜΩΣ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΦΟΥΡΑΚΗ, ΘΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ.
ΦΙΛΕ , ΗΡΕΜΗΣΕ, ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

KAI TI ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΜΑΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ;
ΑΝ ΗΞΕΡΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ , ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΑΡΙΖΕΣ, ΘΑ ΕΣΠΕΥΔΕΣ ΝΑ ΔΙΑΚΩΜΩΔΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΕΑ, ΟΜΩΣ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΦΟΥΡΑΚΗ, ΘΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ.
ΦΙΛΕ , ΗΡΕΜΗΣΕ, ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

Καλη επιτυχια Μανωλη θα το επισκεπτομαι τακτικα απο καιρο εχω εκτιμησει τις αποψεις σου

Απολλώνιος

Ανώνυμος είπε...

«Αυτό το Blog καταγράφει τον κόσμο όπως είναι, και όχι όπως θα θέλαμε να είναι...»

Μακάρι να ήταν έτσι Μανώλη. Δυστυχώς το site σου δεν είναι τίποτα παραπάνω πέρα από την προσωπική σου άποψη σε κάποια θέματα – που και αυτή είναι εσφαλμένη σε αυτά.

WISE
-----
Οι αναλφάβητοι του 21ου αιώνα δεν θα είναι εκείνοι που δεν μπορούν να διαβάσουν και να γράψουν, αλλά εκείνοι που δεν μπορούν να μάθουν, να ξεμάθουν και να ξαναμάθουν.
"Αλβιν Τοφλερ"

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ πολύ τον φίλτατο Απολλώνιο που έσπευσε να δώσει τις ευχές του. Φυσικά ευχαριστώ και τον αγαπητό Wise που έσπευσε και αυτός να μου υπενθυμίσει το γνωμικό του Τόφλερ, και φυσικά να αφήσει και το πικρόχολο του σχόλιο (να σου καεί το PC πάνω στο rendering ρε!). Πάντως, έχει (σχεδόν) δίκιο: ένα blog δεν είναι τίποτε παραπάνω απο ένα blog. Και ένα blog είναι απλά η προσωπική κατάθεση κάποιου που επιθυμεί να δημοσιοποιήσει τις απόψεις του, επι προσωπικού πάντοτε εδάφους. Α, και ένα μικρό σχόλιο για τον φίλο που μίλησε για τους αρχαίους προγόνους: Φίλτατε, ξέρεις ποιά είναι η διαφορά των βιβλίων του Φουράκη απο το χαρτί τουαλέτας; Με το χαρτί τουαλέτας μπορείς τουλάχιστον να σκουπιστείς....

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΥΡΑΚΗ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ:
ΟΤΙ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΑ ΟΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ, ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΒΓΗΚΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ , ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΝΩΘΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΠΟΥ ΟΤΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΦΑΛΑΓΓΑΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΤΟ 2022 Η ΤΟ 2012. ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΩΝ "Ε"
ΑΛΛΑ ΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΑΠΟ ΑΥΤΑ:

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, δεν την πατάω δεύτερη φορά: αυτός που γράφει για τον Φουράκη και τα ανώτερα όντα που του μιλάνε, για τον πόλεμο με την Τουρκία, για την Ολυμπιάδα που δεν θα γίνει και για της Μακεδονική Φάλαγγα που θα... αναστηθεί απο τον τάφο της για να πολεμήσει υπερ πίστεως και πατρίδος, δεν γίνεται παρά να είναι ο φίλος μας ο Braveheart. Νίκο, με έπιασες κορόιδο μια φορά. Άσε τα παραμύθια, αφού ξέρεις πως αυτές οι ιστορίες μου τη δίνουν στα νεύρα...

Ανώνυμος είπε...

Εν αρχή...
...καλορίζικο το δικτυακό σου σπίτι Μανώλη.
Σου εύχομαι δυνατά και αυθεντικά στην ψυχή blogs πάντα.

Γιάννης/jalbanis

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΙΤΑ,
ΑΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΦΟΥΡΑΚΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΥΛΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ.
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ (ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΕΣΥ, ΟΥΤΕ Ο ΝΙΚΟΣ Ο BRAVEHEART ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ, ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ.
ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΗ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΟΛΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΒΓΗΚΑΝ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ; ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ, Η ΜΗΠΩΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΞΟΡΙΣΤΟΙ ΣΤΗ ΓΗ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΙ ΠΟΥ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΚΛΕΚΤΩΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ;

Ανώνυμος είπε...

Μανωλη με το καλο, παντα μου αρεσε να διαβαζω τις σκεψεις σου οπως μου αρεσει και το (φαρμακερο χιουμορ σου) χι,χι. Αναμενω με ανυπομονησια τα κειμενα σου.

Αννα

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ blogger,γράφεις: "Αυτό το Blog καταγράφει τον κόσμο όπως είναι, και όχι όπως θα θέλαμε να είναι..."
Πολύ σωστά το αναφέρεις. Γράφεις για τον κόσμο όπως τον βλέπεις,όπως νομίζεις ότι είναι. Πιθανότατα να ερμηνεύεις και σωστά αυτό που βλέπεις. Μερικοί από εμάς όμως αισθάνονται βαθιά μέσα τους πως δεν γίνεται να υπάρχουν μόνο αυτά. Πως "πρέπει" να υπάρχει και κάτι άλλο. Πως αφού βλέπουμε το φεγγάρι θα "πρέπει" να μπορούμε και να πάμε. Πως ακόμα και αν δεν βλέπουμε τα ραδιοκύματα, αυτά "πρέπει" να υπάρχουν. Δεν γίνεται αλλιώς. Και ψάχνουμε, ερευνούμε συνεχώς έως ότου μας μιλήσουν μέσα μας τα ευρήματα. Δεν παίρνουμε ως δεδομένα όσα μας έχουν πει μερικοί να πιστεύουμε.
Την ιστορία την γράφουν οι νικητές. Όμως οι νικητές δεν γράφουν μόνο την ιστορία όπως θέλουν. Κάνουν και κάτι πολύ χειρότερο.Σβήνουν και από την πιο παλιά ιστορία ότι δεν τους αρέσει.Πράγμα που έχει γίνει κατά κόρον στην ιστορία που μαθαίνουμε. Για πάντα όμως κανείς δεν δύναται να λέει ψέμματα. Και πλέον είμαστε ευτυχείς και τυχεροί επειδή πολλά πράγματα βγαίνουν στο φώς. Οι αρχαίοι μας πρόγονοι μας αποκαλύπτονται ξανά.
Φίλοι μου, εμπιστευτείτε την καρδιά σας. Όταν κάποιες αλήθειες κάνουν την ψυχή σας να ανασκιρτήσει, τότε χαρείτε. Γιατί τώρα γνωρίζετε πια ποιοί είστε, πού ανήκετε. Μην εκνευρίζεστε όμως όταν κάποιοι δεν συμφωνούν μαζί σας. Δεν έχουν όλοι την χαρά, την τιμή ,την υπερηφάνεια , το προνόμιο θάλεγα να είναι Έλληνες και να είναι "παιδιά του Διός". Φαίνεται πως δεν είναι όλοι στο ίδιο μήκος κύματος με Μ.Αλέξανδρο, Αριστοτέλη κ.λ.
Αφιερωμένο σε όσους πιστεύουν πως τους αφορά και εξηγεί μερικά ιστορικά στοιχεία:
από τον διάλογο Διογένη-Μ.Αλέξανδρου
"Διογένης: εις την Θήβα λένε πως οι Σπαρτοί[όπα;]οι εκ των από τον Κάδμον σπαρθέντων επί της γης οδόντων του δράκοντος αναφυηθέντες (ένοπλοι άνδρες) έχουν σημάδι του γένους των κάποιαν λόγχην εις το σώμα των'κι όποιος δεν τόχει αυτό το σημάδι δεν θεωρείται ότι ανήκει εις τους Σπαρτούς.[κάπου εκεί στη Θήβα δεν είχε κάνει μια υπερβολική καταστροφή ο Μ.Αλέξανδρος; χμμ] ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΣΗΜΑΔΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΔΥΝΑΝΤΑΙ,ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ Η ΟΧΙ;"