Το ψαχτήρι του κακομοίρη...

Τρίτη 27 Ιουνίου 2006

Παράδεισος...

Αν υπάρχει μια μορφή στον χώρο των PC games που εκτιμώ και σέβομαι απεριόριστα, αυτή είναι ο Benoit Sokal. Ο Δημιουργός του απίστευτου Amerzone και της καταπληκτικής σειράς Syberia, έβγαλε καινούργιο παιχνίδι: το Paradise. Για μια ακόμα φορά, πρωταγωνιστής του παιχνιδιού είναι γυναίκα, μόνο που αυτή τη φορά είναι μαύρη (και τη συνοδεύει και ένας μαύρος πάνθηρας). Το story εξελίσσεται στην Αφρική, και αν κυμαίνεται στα πρότυπα των προηγούμενων παιχνιδιών του, τότε θα πρέπει να μιλάμε για ένα ακόμα κλασσικό adventure game. Ως fan των adventure games, είχα πάθει την πλάκα μου την εποχή που είχε βγεί το Amerzone: το παιχνίδι είχε κυριολεκτικά νεκραναστήσει την αγορά των adventure. Μιλάμε για μια εποχή όπου τα 3D action shooting παιχνίδια είχαν σαρώσει τα πάντα στο πέρασμα τους. Και βγαίνει αυτή η ΠΑΙΧΝΙΔΑΡΑ και βάζει τα adventure πάλι στο τοπίο. Τα υπόλοιπα μετά είναι ιστορία: Βγαίνει το κλασσικό Longest Journey και μια σειρά απο άλλα αξιόλογα Ευρωπαικής παραγωγής adeventure παιχνίδια, και ξαφνικά το adventure γίνεται και πάλι παιχνίδι πρώτης γραμμής. Και όλα αυτά με pre-rendered 2D γραφικά, εικόνες δουλεμένες στο χέρι, και point and click τρίτου προσώπου. Μιλάμε για την αποθέωση του παραδοσιακού, "χειροποίητου" gaming, κυριολεκτικά αναγενημένου μέσα απο τις φανταστικές δυνατότητες που προσφέρουν τα σημερινά standards στον χώρο των καρτών γραφικών. Τα adventure δεν θα πεθάνουν ποτέ τελικά, κι ας λένε οι action shooter fans ότι θέλουνε...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα είπες. Έχω βγάλει το Syberia δυο με τρεις φορές. Ότι και να πούμε για τον Sokal λίγο θα είναι. Καλλιτέχνης με Κ κεφαλαίο.

Ανώνυμος είπε...

Τι κόλλημα και αυτό!
Μια φορά επιχείρησα να παίξω το tomb rider 3 ,και αφού αναγκάστηκα να παίξω μέχρι και το LoDarkness 6 ,ορκίστηκα να μήν ξαναπαίξω.Κόντεψα να χωρίσω!

Rodia είπε...

Μια εποχή ξημερωνόμουν με το Roller Coster σκαρώνοντας πάρκα αναψυχής! Μετά, είχε σειρά ο Σερλοκ Χολμς με τα μυστήριά του. Τώρα, έχω επιστρέψει στα πρωτόλεια σύντομα παιχνιδάκια και βρήκα την ησυχία μου!