Το ψαχτήρι του κακομοίρη...

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2006

Απλή Λογική...

Για να καταλάβει κανείς πόσο σαθρό είναι το ψευδο-ιστορικό οικοδόμημα που χτίζει ο μίστερ Λιακό και το οποίο κατεβάζει αμάσητο κόσμος και κοσμάκης, αρκεί κανείς να δεί τα "Διονυσιακά" του Νόννου. Ο μίστερ τα χρησιμοποιεί ως "απόδειξη" της ύπαρξης του Διόνυσου ως προ-ιστορικού στρατηγού του Ελληνισμού (ποιού;), ο οποίος και καλά κατέλαβε όλη την Ασία, οπότε είναι όλοι τους Έλληνες, οπότε όταν κατέβηκε κατά κεί ο Αλέξανδρος βρήκε τα "πατριωτάκια" του (και βούλωσε και μερικές τρύπες υποχθονίων). Αυτό βέβαια που ΔΕΝ λέει ο μίστερ, είναι πως ο Νόννος έζησε τον 5ο μετά Χριστόν αιώνα, και πως ο άνθρωπος ήταν επικός ποιητής, όχι ιστορικός. Και φυσικά έγραψε ένα έπος με καθαρά μυθολογικό χαρακτήρα, ενσωματόνοντας σε αυτό όμως ατόφια στοιχεία της εκστρατείας του ίδιου του Αλέξανδρου! Το γεγονός ότι στο τέλος της ζωής του ο Νόννος έγινε και Χριστιανός, του δίνει ένα επιπλέον μπόνους κατά την Λιακούρεια λογική, καθώς είναι η γνωστή η προσπάθεια του μίστερ Λιακό να αποδείξει πέραν πάσης αμφιβολίας πως Αρχαία Ελλάδα, Χριστιανισμός, Εξωγήινοι, Σείριος, κοσμοσφαίρες, ψαλμωδίες, παιάνες και τεριρέμ είναι ένα και το αυτό...

6 σχόλια:

Φοινικιστής είπε...

Από παλιότερη συζήτηση σε ένα φόρουμ μεταφέρω ανακοίνωση φίλου:

Στο βιβλίο του Γεωργαλά Ινδοευρωπαίοι ή Αιγαίοι; (Εκδόσεις Πελασγός, 1999) πληροφορούμαστε ότι "κάτοικοι της Λήμνου ήσαν οι Σίντιες, διάσημοι μεταλλουργοί που έφτασαν ως τις Ινδίες - απ' αυτούς κατάγονται οι Σιχ." (σελ. 45)

Βέβαια καμιά διακοσαριά σελίδες παρακάτω τα αλλάζει: "Στη Θράκη κατοικούν... οι Θρακοπελασγοί... οι Σιντοί ... οι Αγριάνες. Οι Σιντοί... στη στρατιά του Διονύσου , η οποία έφθασε ως τις Ινδίες 3 περίπου χιλιάδες χρόνια πριν από τον Αλέξανδρο. Απόγονοί τους είναι οι Σιχ της Ινδίας ." (σελ. 213)

Πρώτα πρέπει να αποφασίσει ο ίδιος ο Γεωργαλάς από ποιούς θέλει να κατάγονται οι Σιχ. Από τους Σίντιες της Λήμνου ή από τους Σιντούς της Θράκης; Είναι εντυπωσιακό πώς ένας μύθος - αυτός περί Διονύσου - έχει αναδειχθεί πλέον σε "ιστορική αλήθεια" και μάλιστα ο Γεωργαλάς μας πληροφορεί ότι είχε και στρατιά (στρατάρχης Διόνυσος!) και ότι όλα αυτά έγιναν το... 3.300 π.Χ.!!!

Τα καλά και συμφέροντα θα έλεγα... μήπως ο κύριος Γεωργαλάς θα μπορούσε να μας εξηγήσει πώς γίνεται οι Σιχ να κατάγονται από τους Σίντιες ή τους Σιντούς που πήγαν στην Ινδία το 3.300 π.Χ. τη στιγμή που η θρησκεία των Σιχ πρωτοεμφανίζεται τον 16ο αι. μ.Χ.(!!!) και δεδομένου ότι Σιχ σημαίνει μαθητής και δεν έχει καμία σχέση με Σίντιες, Σιντούς κλπ.;;;

Αυτή είναι η "επιστημονική" εγκυρότητα; Το να αντιφάσκει και το να κάνει λάθη χονδροειδέστατα μόνο και μόνο για να βγάλει "ελληνική" και την Ινδία; Με τέτοιες αυθαίρετες συνδέσεις μπορώ και εγώ να πω ότι οι Σιντοί της Θράκης πήγανε με το στράτευμα του Διονύσου στις Ινδίες και επειδή τους άρεσε αποφάσισαν να πάνε παραπέρα και να ιδρύσουν τη θρησκεία του... Σιντοϊσμού! (Ταιριάζει καλύτερα απ' ό,τι οι Σιχ...)

(Εμένα μου φαίνεται ότι ο κ. Γεωργαλάς έχει βρει ένα απαίδευτο κοινό και επιρρεπές στο να πιστεύει ανακρίβειες - αρκεί αυτές να αβαντάρουν το κακώς εννοούμενο "μεγαλείο της φυλής"...)

Θεία Δίκη είπε...

Να τον αφήσετε ήσυχο τον διόνυσο. Είναι πάρα πολύ ωραίο μαγαζί.
Τις προάλλες, που παντρέψαμε την εγγονή της Ευθαλείας, της κουμπάρας μου, εκεί μας κάνανε το τραπέζι.
Και το έχει κι ένα πολύ καλό παιδί, ο Δημητράκης.
Κι ο Νονός του ζει. Ακούς; Ζει. Και ήταν πάντα χριστιανός!

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση αφελούς: Το τεριρέμ τί είναι; (τα άλλα τα ξέρω).

Ανώνυμος είπε...

Τεριρέμ είναι ΜΑΝΤΡΑ δηλαδή ιερή επίκληση, σημιτικής προέλευσης, απο την πανανθρώπινη ρίζα Ρ(Α)Μ που σημαίνει "αγάπη", βασικά Τεριρέμ σημαίνει αγαπημένη, κ ώς ΜΑΝΤΡΑ επαναλαμβανόμενο ξυπνάει την αίσθηση της αγάπης προς την υπεραγία Θεοτόκο. Ξέρω, θέλετε να μάθετε τί θα πεί αγάπη. Αυτά τα πράγματα δέν εξηγούνται με λόγια, αλλα γίνονται αντιληπτά μέσω της επανάληψης των καταλλήλων ΜΑΝΤΡΑ.
Φίλε, καλά ξέρω μόνο εκείνα που δέν ξέρουν οι άλλοι. Για περισσότερα, κάνε αναζήτηση στο διαδίκτυο με το ioakenanid ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Εγω δεν βλέπω αντιφαση σε αυτα που λεει ο Γεωργαλας. Απλα υπήρχαν σιντιες και στην θρακη και στην λήμνο. Το άλλο παλι δεν το εχω ποτε μου μελετήσει , παντος το ότι σιχ σημενει μαθητης δείχνη ότι είχαν κάποιους δασκάλους... δεν νομιζεις;;

Ανώνυμος είπε...

βρηκα και αυτο


"Η περιοχή της σημερινής Επαρχίας Σιντικής κατοικήθηκε από τους Σιντούς ή Σίντιους, οι οποίοι ξεκίνησαν γύρω στον 19ο αιώνα π.Χ. από την Σιντιίδα, τη σημερινή Λήμνο, αφήνοντας την πατρίδα τους για τον ένα ή τον άλλο λόγο"

http://e-greek.gr/forum/view_topic.php?forum_id=4&id=275