Το ψαχτήρι του κακομοίρη...

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2006

Είμαι ένας αντίθεος και μισός...

Κάτι τέτοιες ευκαιρίες ο Πάσης Ελλάδος δεν τις αφήνει ανεκμετάλευτες. Την είπε πάλι την κουβέντα του. Βέβαια, υπο το πρίσμα της Πάλης των Τάξεων (εφόσον φυσικά χρησιμοποιούμε τα αναλυτικά εργαλεία του Μαρξισμού, και με μια μικρή διαστρέβλωση), ο άνθρωπος την δουλειά του κάνει. Στο Ελλάντα η Εκκλησία αποτελεί ξεχωριστή τάξη, η οποία προσπαθεί και αυτή να διατηρήσει το status quo των κεκτημένων της. Οπότε λογικό είναι να μάχεται λυσσαλέα αυτούς που επιθυμούν τον διαχωρισμό Εκκλησίας - Κράτους. Σε αυτόν τον αγώνα, τα πάντα επιτρέπονται, ακόμα και τα ψεύδη: Ο Πάσης Ελλάδος είναι κατά βάση Μακιαβελικός. Να γιατί δικαιούται εντέλει ο μίστερ Christodoulos να λέει πως ο Δαχωρισμός απεδείχθη λανθασμένος στην Γαλλία, ενώ και οι πέτρες ξέρουν πως κάτι τέτοιο απλά δεν ισχύει, και να επαναλαμβάνει το μύθευμα του ελληνοχριστανικού ιδεώδους. Ο άνθρωπος διάγει ταξικό αγώνα και ερμηνεύει την Ιστορία κατά το δοκούν. Τουτέστοιν, θα πρέπει και οι μη-κληρικοί (όλοι οι άλλοι δηλαδή πλην των παπάδων) να πάρουν χαμπάρι πως έχουν ταξικό συμφέρον να επιθυμούν τον Διαχωρισμό Εκκλησίας - Κράτους. Για να γίνει αυτό όμως, θα πρέπει πρώτα να αποκτήσουν ταξική συνείδηση. Και είναι κάπως δύσκολο να αποκτήσει ταξική συνείδηση ο "καλός οικογενειάρχης" που κοιτάζει την δουλίτσα του, κάνει τον σταυρό του και ευχαριστεί τον καλό Θεούλη που έχει ένα πιάτο φαί στο τραπέζι του με τα 570 ευρώ που παίρνει κάθε μήνα, και αναλογίζεται πως θα ξεχρεώσει τις δεκατρείς υπερχρεωμένες πιστωτικές του κάρτες και το προπέρσινο εορτοδάνειο. Όταν το μοναδικό πλέον φως της ζωής του είναι τα Ιδεολογήματα του Ελληνικού υπερμεγαλείου, της γαμάουα Ορθοδοξίας, του Αλύτρωτου Αγώνα και της Μεγάλης (άντε να μπούμε και στην Αγιά Σοφιά) Ιδέας, και το τάξιμο για τον γιό του εκείνης της θέσης στο Δημόσιο που του υποσχέθηκε ο κουμπάρος του ο κομματάρχης, δεν υπάρχει διάθεση για ταξική συνείδηση. Δυστηχώς κύριοι, την πουτσίσαμε. Η Εκκλησία μας έχει καβαλήσει, και δεν έχει καμία διάθεση να κατέβει απο τον σβέρκο μας. Και το χειρότερο, με τις Ρωσικής Τεχνολογίας αντιβαρυτικές Ελληνορθόδοξες κοσμοσφαίρες που χρησιμοποιεί, δεν καταλαβαίνουμε καν πως κάθεται στο σβέρκο μας! (αυτό ήταν σπόντα, οι έξυπνοι το πιάσατε). Anyway, η ουσία είναι μια και ο μπακλαβάς γωνία: Εκείνη η ρημάδα η πρόταση που κατατέθηκε στο κοινοβούλιο για τον Διαχωρισμό Εκκλησίας - Κράτους, δεν προβλέπω να προχωρήσει. Να μου το θυμηθείτε πως θα την αναβάλουν με την πρόφαση πως το θέμα θα ρυθμιστεί στην επόμενη αναθεώρηση του συντάγματος. Και να μου το θυμηθείτε επίσης πως στην επόμενη αναθεωρητική βουλή, η Εκκλησία θα εξαργυρώσει και πάλι την εκδούλευση της, και το θέμα θα γίνει και πάλι γαργάρα. Κοινώς, μην περιμένετε Διαχωρισμό ούτε τώρα, ούτε στην Συνταγματική αναθεώρηση των επόμενων εκλογών. Εγώ τουλάχιστον δεν το βλέπω να γίνεται όσο είναι Αρχιεπίσκοπος ο Christodoulos, ή τουλάχιστον στα επόμενα 10 χρόνια. Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά δεν το νομίζω....

4 σχόλια:

javapapo είπε...

Μακάρι..βέβαια οσο υπάρχουν ακόμα 'Αγίες' Αθανασίες..λίγο δύσκολα τα πράγματα!

Βοήθεια μας! :D

Ανώνυμος είπε...

Η εκκλησία αφού πολέμησε τη γέννεση του κράτους μας όσο μπορούσε συμβιβάστηκα με το ότι έχαασε την πρώτη μάχη και έκανε ότι καλυτερο μπορούσε.
¨Οπως έκαμε συμφωνία και με τον τούρκο όταν πήρανε την πόλη έτσι και τώρα ταυτίστηκε με τον κρατικό μηχανισμό και κάνει τη δουλειά της.
¨Οσο έχει τόσο χρήμα η δουλειά δεν φεύγουνε. Το χρειάζονται το χρήμα. Τα δωμάτια στο Φορ Σίζονς είναι πανάκριβα παναθεμά τα...

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ο εταίρος από το Focus. Αν θέλεις μια συμβουλή. Μην καταναλώνεσαι συνεχώς με το ίδιο αντικείμενο. Σχολίασε τόσα πράγματα που τρέχουν στην ελληνική κοινωνία. Το θέμα του Λιακόπουλου νομίζω πως έχει εξαντληθεί. Συμφωνώ με αυτά που λες. Σχολίασε όμως και κάτι άλλο. Αν θες..

funEL είπε...

Κουλτουριαραίε - καλικατζαραίε κ. Εμμανουήλ, ο χωρισμός του κράτους Εκκλησίας είναι κάτι που εφάρμοσαν οι άθεοι αντίχριστοι υποχθόνιοι εβραιοκομμουνιστές στη γαλλική επανάσταση που χτύπησαν την θεϊκή Τάξη (παλιά Τάξη) των πραγμάτων.
Εδώ είναι ΕΛληνορθοδοξία. το κράτος θα γίνει ξανά -τελείως- θεοκρατικό με τη βοήθεια των υγειών δυνάμεων του τόπου (Λιακούρειος θεϊκή εθνική Σοσιαλιστική αποστολή).

Παρ ότι το Θέμα δεν ανεφέρετο στον Προφήτη Πλασιέ νομίζουμε ότι θα συμφωνήσουμε θεοεπιστημονικά με τον κ. etairos.

Δεν χρειάζεται να ασχολείσαι κ. Εμμανουήλ με τον Προφήτη. Αφήστε τον στην ησυχία του να φτιάχνει τριόροφα βιβλιοπωλεία.
Να μπολιάζει αργά αλλά σταθερά τις Εθνικές και Σοσιαλιστικές απόψεις περί 6ης κοσμοκρατορίας, μιαρών εθνών, εβραιομποσεβικισμού - εβραιοκαπιταλισμού, το ηρωικό μεγαλείο του πολέμου, τη θεία πρόνοια και το θεϊκό σχέδιο, τον περιούσιο λαό, τις μεγάλες ιδέες κλπ κλπ κλπ κλπ.
Να βάλει υποψήφιος πολιτευτής και να βγει.
Αφήστε τον επιτέλους να κάνει ήσυχος τη δουλειά του, να κλωσήσει μαζί με τους υπόλοιπους το ΑΥΓΟ τους.
Αυτό το ΑΥΓΟ που θέλει χρόνο, συνεχή και πολύχρονο μπλα μπλα πολλά σακετοντουβαροπακέτα (να διαδοθεί η ΓΝΩΣΗ και να ριζώσει), ησυχία, ανοχή, συγκατάβαση και τέλος αναγνώριση.
Μην τον ενοχλείτε πια...
Ήδη έχει μπει στο παιχνίδι, δεν είναι πια μόνος (πολλαπλασιάστηκαν οι προφήτες και οπαδοί του είδους) δεν γελάν ο πια μαζί του... έχει ήδη νομιμοποιηθεί στις συνειδήσεις των περισσοτέρων, δεν είναι πια περιθώριο, μπαίνει στα δελτία ειδήσεων ως σχολιαστής...
Γιατί να ασχοληθείτε λοιπόν?
Μην ασχολείστε... ασχολείται ο Προφήτης για λογαριασμό μας.

Το θέμα έχει εξαντληθεί...

Μας συγχωρείτε για τη κατάχρηση του χώρου αλλά ... δεν συγκρατηθήκαμε