Το ψαχτήρι του κακομοίρη...

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2006

Τι γυρεύει ο Γιώργος Καρατζαφέρης στην Θεσαλλονίκη;

Αυτό διερωτάται ο Δημήτρης Μητρόπουλος στις σημερινές [Αγιογραφίες] στα Νέα. Και δίνει παρακάτω ο ίδιος την απάντηση: "Ο Καρατζαφέρης γυρεύει δημοσιότητα". Φυσικά δεν θα πρέπει να εκπλήσσει κανέναν το γεγονός ότι ο Καρατζαφέρης γυρεύει την δημοσιότητα στην Θεσσαλονίκη. Φαίνεται πως η συγκεκριμένη πόλη έχει εξελιχθεί σε εφαλτήριο κάθε λογής ακροδεξιάς ιδεολογίας και πρακτικής. Και ο Ψωμιάδης άλλωστε εκεί τριγυρνά. Και ο Βελόπουλος εκεί κατοικοεδρεύει. Και ο προφήτης-πλασιέ Λιακό, και αυτός απο εκεί ξεκίνησε. Τι διάολο συμβαίνει τελικά με την Θεσαλλονίκη? Κάποτε υπήρξε η πόλη με τον μεγαλύτερο πληθυσμό Εβραίων σε όλα τα Βαλκάνια (αν όχι στην Ευρώπη), ήταν ανοικτή και κοσμοπολίτικη. Πως διάολο γίνεται σήμερα να είναι το βασικό κέντρο διάδοσης ανθρώπων και ιδεών φασίζουσας αντίληψης και νοοτροπίας;

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γίνεται αγαπητέ μου διότι όπου υπάρχει δράση (άκρα αριστερά) υπάρχει και αντίδραση (άκρα δεξιά), το μέσον είναι άγνωστο στα Βαλκάνια ;-)
Από εκεί και πέρα η βόρεια Ελλάδα είναι πολύ πιο ευαίσθητη σε τέτοια ζητήματα καθώς έχει όμορες χώρες με σαφείς γεωπολιτικές διεκδικήσεις στην ενδοχώρα της άρα λόγο αισθήματος απειλής συσπειρώνεται εκεί που νομίζει (το τονίζω, νομίζει) ότι μπορεί να προστατευθεί.
Γενικά η λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης σε όλα τα επίπεδα αλλά και της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης είναι αναμενόμενο να δημιουργήσει το αντίπαλο δέος, πάντα συνέβαινε αυτό ιστορικά και σίγουρα το σήμερα αλλά και το αύριο δεν θα αποτελέσει εξαίρεση αυτού του κανόνα.

Lao είπε...

εγώ πάλι πιστεύω πως εδώ πάνω έχει μαζευτεί όλο το γκάου-μπίο (χωρίς μετάφραση) των ελλήνων..

funEL είπε...

Ιλλουμινάτα Εμμανουήλ. προς τι ή έκπληξη.

Ο Προφήτας Πλασιέ δήλωσε απερίφραστα "... το βιβλιοπωλείο στη καρδιά της Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη η καρδιά του Ελληνισμού..." και φυσικά ο ΕΛληνισμός η καρδιά του σύμπαντος... εεε?

Ανώνυμος είπε...

... και για να μη ξεχνιόμαστε...
κάποτε υπήρχαν εβραίοι ... δεν έμεινε ρουθούνι όμως έτσι;

Ανώνυμος είπε...

Θα σκέφτηκε: Αφου ο Ψωμιάδης εγίνε κοτζμ Νομάρχης (ποιος? ο Ψωμιαδης), γιατι εγώ να μην γίνω ΘΕΟΣ ΤΟΥΣ???? Μηπως τελικά είναι τόσο αφελείς οι Μακεδόνες????

Ανώνυμος είπε...

Μανώλη, ξέρεις ιστορία οπότε κακώς αναρωτιέσαι... Δεν ήταν απλά κοσμοπολίτικη η Θεσσαλονίκη. Υπήρξε και επίκεντρο αντιστάσεων σε καιρούς χαλεπούς. Καιρούς Θεοκρατικούς όπου όλα τα 'σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά. Η πρώτη "κομμούνα" της ιστορίας έλαβε χώρα περί το 1350 στη Θεσσαλονίκη, όταν η πόλη ουσιαστικά αυτονομήθηκε. Ζηλωτές ονόμασαν τότε τους κατοίκους που επαναστάτησαν και κατάσχεσαν τις περιουσίες της πλουτοκρατίας και πετούσαν τους παπάδες από τα κάστρα! Εδώ ήταν που ο Ελ. Βενιζέλος σχημάτισε την παράνομη κυβέρνησή του το '17. Ο μόνος πολιτικός δηλαδή που τόλμησε να βάλει χέρι στην εκκλησιαστική και μοναστηριακή περιουσία. Δεν πάω πολύ πίσω χρονικά για να φθάσω και στη σφαγλή των Θεσσαλονικέων στον Ιπποδρομο κατ΄αντολή Θεοδοσίου...
Κατάλαβαν απλά κάποια στιγμή οι φαιοφόροι ότι αυτή η δυναμική που εκδηλώνονταν στη Θεσσαλονίκη ήταν επικίνδυνη γι' αυτούς. Έριξαν λοιπόν όλο το βάρος τους στην αλλοίωση αυτής της εικόνας ώσπου εν τέλει την αντέστρεψαν. Ίδρυσαν σειρά από παρεκκλιαστικές οργανώσεις και τις γιγάντωσαν. Οργανώσεις που βγάζουν ακόμη και σήμερα βουλευτές και μάλιστα πρώτους σε σταυρούς μέσα από τις επιλεκτικές τους εύνοιες.Προώθησαν δικούς τους ανθρώπους και τους έκαναν πανίσχυρους.(Κούβελας, Παπαθεμελής, Παπαγεωργόπουλος κ.α.) Μέχρι κι ο άσημος Γκιουλέκας αναδείχθηκε πρώτος σε σταυρούς της Νου Δου σε μία επίδειξη δύναμής τους. Η πόλη θεωρείται στρατηγικής σημασίας από τους Θεοκράτες και δεν αφήνουν τίποτε άψαχτο.Λειτουργεί εκπληκτικός αριθμός κατηχητικών σχολείων και λοιπών δορυφορικών οργανώσεβων, μεγαλύτερος κι από αυτόν της Αθήνας! Φροντίζουν να καταστούν σαφές στους πάντες ότι ελέγχουν τα πάντα. Ακόμη και την Ηπειρωτική Εστία απείλησαν όταν έμαθαν πως τα Εγκαίνεια του ΥΣΕΕ Β. Ελλάδος έγιναν στην αίθουσα εκδηλώσεών της με αποτέλεσμα όταν πήγα να κλείσω την αίθουσα για επόμενες εκδηλώσεις - ομιλίες που είχα προγραμματίσει να μου αρνηθούν την παραχώρησή της (μολονότι δεν ήταν δωρεάν!) με άκομψο τρόπο, λέγοντάς μου κατάμουτρα να φύγω και να μην ξαναεπικοινωνήσω μαζί τους γιατί δε θέλουν μπελάδες στο κεφάλι τους!!!
Τι να λέμε λοιπόν...

Ανώνυμος είπε...

Ενοχλείστε εσείς και οι Σκοπιανοί απο την άνοδο του ΛΑΟΣ στη Θεσ/κη!Αλήθεια τι έπραξαν οι "δημοκρατικές" κυβερνήσεις εδώ και τόσα χρόνια για το Σκοπιανό που οι ξυπόλητοι των Βαλκανίων εχουν ξεφτυλίσει την "ισχυρή" και "δυνατή" Ελλάδα?Με ποιό δικαίωμα βρίζετε εσείς οι δημοκράτες το λαό της Θεσ/κης ως φασίστες?Εμείς οι "αφελείς" Μακεδόνες δεν απεμπολούμε ούτε όνομα ούτε ιστορία κάτι που πολυ εύκολα ξεχνάτε οι "δημοκράτες".Στο όνομα της φιλίας και της ειρήνης ξεπουλάμε εύκολα την ιστορία τον πολιτισμό και εν τέλει την αξιοπρέπεια μας σύντροφοι!(Βλέπε Αιγαίο,Θράκη,Κύπρο...)Ο Καρατζαφέρης σας ενοχλεί κι όχι η δουλοπρέπεια μας.Για την Κούβα,το Ιράκ,την Μαδαγασκάρη κανετε πορείες και συλλαλητήρια για την Μακεδονία ,την Κύπρο μας τσιμούδια γιατί.....ρατσισμός φασισμός κι ο κακός μας ο καιρός!!!