Το ψαχτήρι του κακομοίρη...

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2006

Τα εφτά σπαθιά...

Το "Τίγρης και Δράκος" ήταν πολύ καλή ταινία. Ο δε "'Ηρωας" ήταν ένα μικρό αριστούργημα. Τα "Ιπτάμενα Στιλέτα" ήταν άνευ ουσίας, αλλά τουλάχιστον είχαν δράση και καλή σκηνοθεσία (τουτέστοιν, ήταν απλά μια ταινία που βασίστηκε στην αναπάντεχη επιτυχία των δυο προηγούμενων ταινιών, και βγήμε με σκοπό να κάνει μια γρήγορη μπάζα, αλλά τουλάχιστον είχε κάτι να προσφέρει, όσο λίγο και να ήταν). Και τώρα βγήκαν τα "Εφτά Σπαθιά", τα οποία φέρουν βαρέως και τον τίτλο της ακριβώτερης Κινέζικης παραγωγής. Ε λοιπον ρε παιδιά τι να πω, μιλάμε για μεγάλη μούφα. Η ταινία είναι εντελώς για τα μπάζα. Όλες οι καλές ιδεές στην ταινία, εξαντλούνται στα πρώτα τριάντα λεπτά. Σκηνοθετικά πιάνει την βάση. Σεναριακά, άστα να πάνε (να μην μιλήσουμε για κενά...). Ερμηνίες; Μην το συζητάς καλύτερα. Και η μουσική; χωρίς να γίνομαι υπερβολικός, πρόκειται απλά για το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ soundtrack που έχω ακούσει ποτέ. Ανούσιο, βαρετό, πομπώδες, και εντελώς άσχετο με το κλίμα της ταινίας. Βάζω στοίχημα πως αν η ταινία είχε σωστή μουσική, ίσως να ήταν απλά μια μέτρα ταινία, και να μην με χαλούσε τόσο πολύ. Βαθμολογία; 1. Θα του έβαζα 0, άλλα παίζει στην ταινία ένας χαρακτήρας (αυτή η "κακιά" γκόμενα με το μισό κεφάλι κουρεμένο και με τα tatoo) πολύ cult, και για χάρη της βάζω στο έργο παραπάνω απο όσο αξίζει. Εννοείται πως ο συγκεκριμένος χαρακτήρας μέχρι τα μισά του έργου έχει πεθάνει, οπότε και η βαθμολογία μου χαρακτηρίζει μόνο την πρώτη ώρα του έργου!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οντως Μανωλη τρελη μουφα η ταινια.
εφτα σπαθια, η αλλιως εφτα χαμενα ευρω!

Ανώνυμος είπε...

Θύμιζε τις παλιες κινέζικες ταινίες αν έχετε δει με τις τις υπρφυσικές δυνάμεις και την πάλη του κακού με του καλού και τέτοια άλλα χαζα... Τα ιπτάμενα στιλέτα δεν τα θεώρησα τόσο μπαζο αλλά τεσπα, δεν ήταν και η καλύτερη κινέζικη ταινία...

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΡΕ ΜΑΝΩΛΗ!!! Μην μου λες τέτοια! Και θέλαμε με την γυναικα μου να την δούμε καθότι μας αρέσει πάρα πολύ ο κινηματογράφος της Απω Ανατολής. Κρίμα... Περίμενα πως θα ήταν κάτι μεταξύ "Ηρωα" και "Ζατούτσι"... Δηλαδή να μην παω ε? Να περιμένω να βγει καλύτερα σε DVD. Κριμα. Οσο για τις υπερφυσικές δυνάμεις που αναφέρει ο ανώνυμος σχολιαστής, δεν θα πρέπει να τον χαλάνε διότι είναι ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ μερος της κουλτούρας των λαών αυτών. Ειναι η μαγία στις ταινίες αυτές. Τες πα.

Ανώνυμος είπε...

Εχεις απόλυτο δίκιο για τα "Ιπτάμενα στιλέτα". Απίστευτη χαζομάρα.

Ανώνυμος είπε...

τα ιπτάμενα στιλέτα ήταν η καλύτερη από αυτές τις ταινίες έχω την αίσθηση ότι δεν καταλάβατε την ταινία...

Ανώνυμος είπε...

pros oloys sas: toytaistein!