Το ψαχτήρι του κακομοίρη...

Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2005

Πολιτική Ορκομωσία, συνέχεια....

Ο Talos ξεκαθάρισε την κατάσταση: το πρόβλημα λοιπόν έχει να κάνει αποκλειστικά με την χρήση των Ελληνικών. Πάλι καλά, γιατί για μια στιγμή μου πέρασε απο το μυαλό η ιδεά πως κάποιο "μακρύ χέρι" επενέβη για να φιμώσει την κατάσταση (το ξέρω, ακούγεται σαν θεωρία συνομωσίας). Ας ελπίσουμε λοιπόν να λυθεί το πρόβλημα και να ανέβει ξανά το petition, και με λίγη τύχη, να μη χαθούν και οι υπάρχουσες υπογραφές....

4 σχόλια:

Oneiros είπε...

Απ' ότι είδα πριν λίγο, το petition επέστρεψε στη θέση του. Θα το στείλουμε πουθενά; Τουλάχιστον, ας ειδοποιήσουμε τον Τεγόπουλο που το ξεκίνησε.

lefty είπε...

Εδώ που τα λέμε, το petition δεν έχει το παραμικρό αντίκρυσμα. Αφ ενός από θεωρητική και αφ ετέρου από πρακτική άποψη, αφού δεν υπάρχει ο παραμικρός έλεγχος των υπογραφών. Ο καθένας μπορεί να υπογράψει με 238 διαφορετικά ονόματα αν το επιθυμεί. Αναμφισβήτητα είναι μια ένδειξη ότι υπάρχουν σκεπτόμενοι άνθρωποι, θα αρκούσε όμως μια αποφασιστική επιλογή του Κάρολου Παπούλια για να πάρει ο Αρχιεπίσκουπας τα @@ μου.

talos είπε...

Επιτυχία!!!! Το ξανα-ανέβασαν, αφού με έσκασαν. Άντε πάλι από την αρχή.

lefty: αν και ο ΚΠ θα μπορούσε να κάνει την σωστή ζημιά, το νόημα δεν είναι η "νομιμότητα" της διαδικασίας (γιατί οι υπογραφές που μάζευε ο Χριστόδουλος για τις ταυτότηες, καλύτερες ήταν;), αλλά το συμβολικό...

Θεωρητικά, μπορώ να ζητήσω από το Petition.com να στείλει μήνυμα στους υπογράφοντες - και να συμπεριλάβω μόνον όσους απαντήσουν.

Σε μελλοντικό ακτιβισμό, θα ζητάω και Αριθμό Ταυτότητας!

lefty είπε...

Κοίτα, δεν αναφέρθηκα στην ιδιαίτερη σπουδαιότητα του εγχειρήματος -άλλωστε ήμουν μέσα στους πρώτους 100 που το υπέγραψαν- αλλά στην αποτελεσματικότητά του. Θεωρητικά μπορούμε να μαζέψουμε και 3.000 υπογραφές για να δημιουργήσει η Adidas πορτοκαλί παπούτσια με φούξια ρίγες. Τώρα μπορεί 419 (up-to-date) άτομα να έχουμε μια ωραία παρέα που να εκφράζουν ένα συνετό αίτημα, δε συγκρίνονται όμως με τα 2 εκατομμύρια μαλάκες του Χριστόδουλου, έτσι; Γιατί αν λαμβάνεις ως κριτήριο εφαρμογής αιτήματος ένα petition, πρέπει να το πράττεις είτε το αίτημα σε βρίσκει σύμφωνο, είτε όχι.

By the way, εξαιρετικά posts και πολύ ενδιαφέρον το blog σου!