Το ψαχτήρι του κακομοίρη...

Τρίτη 29 Μαρτίου 2005

Ζήτω η πατρίς...

Ε λοιπόν κάθε φορά που λές ότι τα έχεις δει όλα, συμβαίνει κάτι και καταλήγεις πως τελικά το πηγάδι δεν έχει πάτο. Πριν απο λίγο έκανα ζάπινγκ στην TV, και κατά λαθος (αλήθεια, κατά λάθος) έπεσα στην εκπομπή του Μίστερ Λιακό. Και τι έδειχνε ρε παιδιά ο άνθρωπος; τα τρία του ανήλικα παιδάκια (δυο κοριτσάκια, ένα αγοράκι) ντυμένα με "εθνικές ενδυμασίες" (φουστανέλα, τσαρούχι και δεν συμμαζεύτεται), κρατώντας Ελληνικές σημαίες και με φόντο αφίσσες με ήρωες του '21, να κοιτάζουν την κάμερα και να απαγγέλουν εθνικοπατρωτικά ποιηματάκια, και συνθήματα του τύπου "Ελευθερία ή Θάνατος", "Ζήτω η Ελλάδα" και "Ζήτω η Πατρίδα". Το ένα απο τα κοριτσάκια δεν θα πρέπει να πήγαινε κάν σχολείο. Μου έκανε εντύπωση το σχόλιο του αδελφού μου μόλις είδε το θέαμα: "Πάει, είναι απο τώρα τελειωμένα τα παιδάκια"....

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άλλο κουμάσι κι ο λιακό!! τον βλέπω σχεδόν επι μονίμου βάσεως για να χω να χαμογελάω που και που. έχει ξεφύγει το παλικάρι. Για όσυς τον παρακολουθούν έστω και αραιά θα θυμούνται ίσως μια φωτογραφία που έβγαζε από το όρος Αραράτ όπου και καλά υποτίθεται έδειχνε τα απομεινάρια της κιβωτού τουω Νώε. Τέσπα, αφού μας τα έπρηξε κανονικά για κανά μήνα με αυτή τη photo, έρχεται τώρα και το γυρίζει! και λέει πως η κιβωτός του Νώε ποτέ δεν υπήρξε. Φυσικά δεν αναφέρεται καθόλου στην photo Που κάποτε έβγαζε μετά μανίας. και κάτι άσχετο: επειδή διαβάζω συχνά το blog σου μια καλοπροαίρετη παρατήρηση. τη λέξη "δυστυχώς" τη γράφεις ως "δυστηχώς".

Ανώνυμος είπε...

Για να μην πούμε και για την φοβερή φωτογραφία που έδειχνε με τον σκελετό του Κένταυρου...
Όσο για την παρατήρηση, δεκτή και ευχαριστώ (απλά απο μερικά λάθη δεν μπορώ να απαλλαγώ...)

Ανώνυμος είπε...

Ας ελπίσουμε ότι τα παιδάκια του θα πάθουν ό,τι έπαθε ο Μπέκετ: "Όταν ήταν τεσσάρων ετών, ένας φωτογράφος τον χρησιμοποίησε σαν θέμα φωτογραφίας με τίτλο 'Ώρα για ύπνο'-ο Μπέκετ κάνει την προσευχή του στα γόνατα της μητέρας του". Τι έπαθε; έγινε Μπέκετ. :-)