Το ψαχτήρι του κακομοίρη...

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2004

Dune...

Για τον φίλο Rama: Το Dune του Frank Herbert κυκλοφορεί μεταφρασμένο απο τις εκδόσεις Anubis. Επίσης, απο τις ίδιες εκδόσεις κυκλοφορούν μεταφρασμένα τα "Ο Μεσσίας του Ντιούν" και "Τα παιδιά του Ντιούν". Αναμένεται να κυκλοφορήσει το "Ο Θεικός Αυτοκράτορας του Ντιούν" και βρίσκονται υπο έκδοση τα "Οι αιρετικοί του Ντιούν" και "Η αδελφότητα του Ντιούν". Έτσι, η εξαλογία του Herbert θα ολοκληρωθεί, και το κορυφαίο έργο της επιστημονικής φαντασίας θα είναι επιτέλους διαθέσιμο στην γλώσσα μας.

Να προσθέσω πως, στην ίδια σειρά κυκλοφορεί μεταφρασμένη και η prequel τριλογία του γιου του Frank Herbert, Brian Herbert (με τον γενικό τίτλο "Prelude to Dune"), o οποίος σε συνεργασία με τον Kevin Anderson έγραψε τα "Ντιούν: Οίκος των Ατριδών", "Ντιούν: Οίκος των Χαρκόννεν" και "Ντιούν: Οίκος των Κορρίνο". Αυτή η τριλογία περιγράφει τα γεγονότα αμέσως πριν απο το αρχικό Dune του Brian Herbert, και βασίζεται πάνω σε σημειώσεις που άφησε ο ίδιος ο Herbert πρωτού πεθάνει. Τα έχω διαβάσει και τα τρία, και είναι καταπληκτικά. Εξηγούν πάρα πολλά πράγματα απο τον κόσμο του Dune.

Ο υιός Herbert με τον Anderson δημιούργησαν και ένα ακόμα prequel/ τριλογία (με τον γενικό τιτλο "Dune Legends"), η οποία αυτή τη φορά πάει 10.000 χρόνια πίσω, και αναφέρεται στην δημιουργία της Αυτοκρατορίας, στην δημιουργία των Οίκων, στην ανακάλυψη του πλανήτη Ντιούν, και στην δημιουργία των συμμαχιών και των δυνάμεων που πρωταγωνιστούν στο Dune. Απο αυτή την τριλογία κυκλοφορούν στο εξωτερικό τα δυο πρώτα βιβλία ("Η Μπατλεριανή Τζιχάντ", "Η Σταυροφορεία των Μηχανών"), ενώ το τρίτο ("Η μάχη του Κορρίν") θα κυκλοφορήσει εντός των ημερών. Φυσικά βρίσκονται και αυτά υπό μετάφραση απο τις εκδόσεις Anubis, και αναμένεται να κυκλοφορήσουν.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τα http://www.anubis.com/ και http://www.dunenovels.com/ Επίσης, μην παραλείψετε να επισκευτείτε το http://www.dune.gr/ το site το οποίο δημιούργησε η Anubis για τις ελληνικές μεταφράσεις του Dune. Είχα την ευχαρίστηση να συμμετάσχω και εγώ στην δημιουργία του, γράφοντας αρκετά απο τα κείμενα...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μανωλη ευχαριστω πολυ, ησουν κατατοπιστικοτατος, απο το κειμενο σου θυμηθηκα οτι ειχα δει και την κινηματογραφικη ταινια.