Το ψαχτήρι του κακομοίρη...

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2004

Η δύναμη του Ελληνικού Hoax, μέρος έκτο και τελευταίο...

Πέμπτον: Παγκόσμια Ελληνικά!

«Γι' αυτούς τους λόγους οι Ισπανοί ευρωβουλευτές ζήτησαν να καθιερωθεί η Ελληνική ως η επίσημη της Ευρωπαϊκής Ένωσης διότι το να μιλά κανείς για Ενωμένη Ευρώπη χωρίς την Ελληνική είναι σα να μιλά σε έναν τυφλό για χρώματα. Ας το προωθήσουν και οι Έλληνες πολιτικοί».

Αυτό είναι παραμύθι από την πρώτη λέξη μέχρι την τελευταία, όπως και το άλλο με τους «Βρεττανούς επιχειρηματίες και ειδικούς». Μήπως γνωρίζει κανείς ποιοι είναι αυτοί οι παντελώς άγνωστοι Ισπανοί Ευροβουλευτές, και πότε έκαναν αυτή την φοβερή κίνηση;

Αυτά τα ολίγα είχα να γράψω. Πιστεύω πως μπορείτε και οι ίδιοι να εξακριβώσετε τα γραφόμενα, μιας και αναφέρω αρκετές διευθύνσεις. Προτείνω μάλιστα να επισκεφτείτε και την ιστοσελίδα του TLG, για να διαπιστώσετε την πρόοδο του πρώην Ιβυκού και νύν Thesaurus Linguae Graecae (τέλος).

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολυ ενδιαφερον στο συνολο του το αρθρο σου Till. Το ιδιο "hoax" δεν διαδιδεται μονο μεσω διαδυκτιου αλλα και στα σχολεια απο εκπαιδευτικους που θεωρουσα αξιοπιστους. Εχω συναντησει πολλους ενθερμους υποστηρικτες του μυθου... Απο εδω και περα θα τους συμβουλευω να κανουν μια βολτα απο το Blog σου να ανοιξουν τα ματακια τους
----
Thorn

Ανώνυμος είπε...

Eiste asxetoi. (Kai epanalambanete thn asxetosunh sas se ola ta diktuaka fora, gia na xleuasete ton Ellhnismo.) Loipon:

Eurwbouleuths (uparktos!) Imaz (Baskos Ispanos, xristianodhmokraths).
H protash chfismatos einai ths 31/3/95 (ariqmos eggrafou B4-0507/95).

Eurwbouleuths (uparktos!) Garikoetxea. Eixe diatupwsei palaiotera thn idia protash, me ton idio titlo, to 1989 (ariqmos eggrafou B2-1451/88).

E3eplaghte pou osa lene oi "teratologoi" den einai pantote fantasiokophmata; Ti na kanoume!

Perimenete kai 8a labete kai thn epistolh-apanthsh toy Eurwbouleutou ths ND Marinou pros to periodiko "Ixwr", opou e3hgei oti h protash twn Baskwn den proxwrhse ka8olou (pantws egine), dioti, opws grafei, uphrxe prakatalhyh kata twn Baskwn logw thw tromokratias. (Kai legei kai alla polla.)
Katebeite apo to kalami sas, loipon, kai mhn paristanete me ufos xiliwn kardinaliwn tous episthmones kai milate gia "anuparktous bouleutes" kai "anuparktes protaseis", epeidh aplws eseis den ta gnwrizete kai den ca3ate eparkws na ta breite.

Na doume ean tha breite to 8arros na zhthsete suggnwmh h' tha arxisete ta "nai men, alla...".

Ανώνυμος είπε...

Πάντως στο http://www.europarl.europa.eu δεν υπάρχουν αυτές οι προτάσεις ψηφίσματος. Μήπως τις κατέβασαν τα ανθελληνικά κέντρα; Μήπως ο Chuck Norris; Μήπως ο E.T.;