Το ψαχτήρι του κακομοίρη...

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2004

Η δύναμη του Ελληνικού Hoax, μέρος τρίτον...

Δεύτερον. Οι… επιχειρηματίες και οι ειδικοί.

«Οι Άγγλοι επιχειρηματίες προτρέπουν τα ανώτερα στελέχη να μάθουν Αρχαία Ελληνικά «επειδή αυτά περιέχουν μια ξεχωριστή σημασία για τους τομείς οργανώσεως και διαχειρίσεως επιχειρήσεων». Σε αυτό το συμπέρασμα ήδη οδηγήθηκαν μετά από διαπιστώσεις Βρετανών ειδικών ότι «Η Ελληνική γλώσσα ενισχύει τη λογική και τονώνει τις ηγετικές ικανότητες.Γι' αυτό έχει μεγάλη αξία, όχι μόνο στην πληροφορική και στην υψηλή τεχνολογία, αλλά και στον τομέα οργανώσεως και διοικήσεως».

Κλασικό «αποτύπωμα» μιας τέτοιας διαδικτυακής απάτης είναι η μη αναφορά σε πηγές. Ποιοι είναι αυτοί οι παντελώς άγνωστοι «Βρετανοί επιχειρηματίες»; Και ποιοι είναι οι επίσης άγνωστοι «Βρετανοί ειδικοί;» Γιατί είναι ανώνυμοι; Αν η Ελληνική γλώσσα «ενισχύει την λογική» γιατί ζούμε σε μια κοινωνία παράλογη και θυμική; Αν τονώνει τις «ηγετικές δυνατότητες» γιατί το πολιτικό μας σύστημα περνάει κρίση; Αν βοηθάει τέλος στον τομέα οργάνωσης και διοίκησης, γιατί είμαστε οι τελευταίοι στην Ευρώπη σε οργάνωση και διοίκηση; Ποιος κομπλεξικός άραγε νεοέλληνας τα έβγαλε όλα αυτά από το μυαλό του για να παρηγορηθεί για το χάλι του, καταφεύγοντας στο υποτιθέμενο αρχαίο μεγαλείο της γλώσσας των «προγόνων» του; (συνεχίζεται...)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΛΑ ΕΧΘΡΕ ΤΗΑ ΕΛΛΑΔΑΣ.Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΛΛΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.Η ΣΥΝΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ,ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΞΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΘΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.ΛΟΥΣΤΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.ΟΣΟΙ ΑΚΟΥΝ ΕΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ.ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ?ΜΕ ΤΟΝ ΕΧΡΟ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΑΣ ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ?Η ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ,ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΛΗΤΗΡΙΟ?

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς φίλε μου ο κόσμος δεν πιστεύει στα hoaxes επειδή είναι πειστικά, πιστεύει επειδή έχει ψυχολογική ανάγκη να πιστέψει. Ο φίλος από πάνω το επιβεβαιώνει. Μέσα στον ζήλο του βέβαια μας λέει πως η Νέα Ελληνική γλώσσα δεν έχει καμία σχέση με την αρχαία κιόλας, πράγμα που δεν τον συμφέρει και πολύ αν το καλοσκεφτεί.